Film Üretimi Kampı

25.000,0040.000,00

Tarihler: 13-18 Ağustos 2025
Eğitmenler: Ayça Çiftçi, Fırat Yücel
Konuk: Aylin Kuryel
İletişim: seminer@altyazi.net

Film Üretimi Kampı, sinema tarihinden, farklı film stillerinden ve bu stilleri mümkün kılan üretim modellerinden ilhamla tasarlanan bir yaz programı. Altyazı Sinema Derneği ve Gümüşlük Akademisi işbirliğinde hazırlanan atölye film üretiminin yaratıcı süreçlerine odaklanıyor. Sinemaya ilgi duyan herkesin katılımına açık olan atölye görüntü ve sesi birer malzeme olarak ele alıp biçimle, ritimle ve anlamla oynamak isteyenler için özgür bir çalışma alanı sunmanın yanında, Gümüşlük’ün dingin tabiatında, alternatif bir yaşam alanını deneyimleme imkânı tanıyor. Bir haftalık programda katılımcılar hem kendi çektikleri görüntüleri hem de buluntu malzemeleri kurgulayarak yeni anlatı denemeleri üzerinde çalışacaklar. Atölye süresince sinema tarihinden, deneme-film, kolaj, masaüstü sinema, buluntu film, video-mektup gibi türlerden örnekleri de kapsayan film parçaları izlenecek, ortaya çıkan fikirler kolektif olarak tartışılıp geliştirilecek. Yaratıcı oyunlar eşliğinde yapılacak çekim ve kurgu egzersizlerinin ürünleri atölye boyunca geri bildirimlerle zenginleştirilecek. Gün sonunda kampın açık hava sinemasında ilham verici filmler gösterilecek. Atölyenin finalinde ise bu kez kendi üretimlerimiz perdede olacak.

Program

13 Ağustos 2025
Gün boyu gelişler ve tanışma

14 Ağustos 2025
1. Oturum – Bir Oyun Alanı Olarak Film Üretimi (Video-deneme, sürrealizm, dada, sitüasyonizm, video-mektup)
2. Oturum – Temel Kurgu Teknikleri
3. Oturum – Temel Kurgu Teknikleri ve İlk Kurgu Denemeleri

15 Ağustos 2025
1. Oturum – Serbest Hayal Gücü Zamanı: İz Sürücü Video-Ses Toplama
2. Oturum – Hikâye Anlatımı Egzersizleri
3. Oturum – Hikâye Anlatımı ve Kurgu Egzersizleri

16 Ağustos 2025
1. Oturum – Kamerasız Sinema: Buluntu/Arşiv Materyalleriyle Çalışmak, Masaüstü Sinema Örnekleri
2. Oturum – Toplu Kurgu Egzersizleri

17 Ağustos 2025
1. Oturum – Proje Geliştirme: Kolektif Fikir Alışverişi
2. Oturum – Mentorluk Seansı: Kurgu Eskizlerinin Tamamlanması
3. Oturum – Mentorluk Seansı: Kurgu Eskizlerinin Tamamlanması

18 Ağustos 2025
Kahvaltı ve ayrılış

Konaklama Detayları ve Ön Kayıt Ücretleri
– Program kontenjanı 25 kişi ile sınırlıdır.
– Ücrete açık büfe kahvaltı, vejetaryen öğle ve akşam yemekleri, çay-içme suyu dâhildir.
* 1 kişilik oda ve program katılım ücreti: 40.000 TL
(Tek kişilik oda sayısı 2 adettir.)
* 2 kişilik oda ve program katılım ücreti: 35.000 TL
(Odalar diğer katılımcılarla paylaşılacaktır.)
* 4 ranzalı 8 kişilik oda ve program katılım ücreti: 25.000 TL
(Odalar diğer katılımcılarla paylaşılacaktır.)
– İyzico üzerinden 12 aya kadar taksit imkânı bulunmaktadır.
– Havale ile ödeme yapmak isterseniz, seminer@altyazi.net adresine e-posta atabilirsiniz.

Gümüşlük Akademisi Hakkında: gumuslukakademisi.org

Stok kodu: Yok Kategoriler:

Açıklama

Ayça Çiftçi kimdir?
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema bölümünde öğretim üyesi. Medya Sanatları alanındaki doktora çalışmasını 2015’te Royal Holloway Londra Üniversitesi’nde tamamladı. Çeşitli üniversitelerde ve kurumlarda sinema alanında teorik ve pratik dersler verdi. Bir Yazdan İzlenimler ve O Sırada Henüz adlı kısa filmlerin yönetmenliğini yaptı. Saadet isimli uzun metraj kurmaca projesi geliştirme aşamasında. 2006’dan beri Altyazı Sinema Dergisi yazarı, yayın ve yönetim kurulu üyesi.

Fırat Yücel kimdir?
Altyazı Sinema Dergisi’nin kurucuları arasındadır. Bugün Altyazı’nın ifade özgürlüğüne yoğunlaşan Altyazı Fasikül: Özgür Sinema adlı yayınının editörlüğünü yapmakta ve video serilerinin küratörlerinden biri olarak çalışmaktadır, aynı zamanda Altyazı Sinema Derneği yönetim kurulu üyesidir. Sinema yazarlığının yanı sıra kurgucu ve yönetmen olarak belgesel çalışmalarını sürdürmektedir. Hoşgeldin Lenin (2016), Kapalı Gişe (2016), Özgürleşen Seyirci: Emek Sineması Mücadelesi (2016), Baştan Başa (2019), 8 Mart 2020: Bir Günce (2023) ve Ulysses Çevirmek (2023) gibi belgesellerde kurguculuk ve yönetmenlik yapmıştır. BAK’ın (basis voor actuele kunst, Utrecht) ‘Fellowship for Situated Practice 2023/2024’ programının katılımcıları arasında yer alan Yücel’in artistik direktörlüğünü yaptığı ve yönetmenlerinden biri olduğu Görünür Görünmez: Bir (Oto)Sansür Antolojisi (2024), uluslararası prömiyerini 54. Rotterdam Film Festivali’nde (2025) yaptı.

Aylin Kuryel kimdir?
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde lisansını tamamladı. Yüksek lisans ve doktorasını Amsterdam Üniversitesi Kültürel Analiz (ASCA) programında, milliyetçilik(ler) ve imaj politikaları üzerine yaptı. Amsterdam Üniversitesi Literary and Cultural Analysis bölümünde akademisyen olarak çalışıyor. Utanca Bakmak (Yapı Kredi Cogito, 2023), Sıkıntı Var: Sıkıntı Üzerine Denemeler (İletişim Yayınları, 2021), Türkiye’de Yahudi Olmak: Bir Deneyim Sözlüğü (İletişim Yayınları, 2017), Küresel Ayaklanmalar Çağında Direniş ve Estetik (İletişim Yayınları, 2015), Cultural Activism: Practices, Dilemmas and Possibilities (Rodopi Press, 2011) çalışmalarının derleyenlerindendir. Belgeselleri arasında Şehir ve Mesih (2024), Ulysses Çevirmek (2023), Bir Savunma (2021), Balkon ve Bizim Rüyalar (2020), CemileSezgin (2020), Baştan Başa (2019), Hoşgeldin Lenin (2016) vardır.