Haberler

Hayat
28. Türkiye Almanya Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

28. Türkiye Almanya Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. En İyi Film ödülünü Zeki Demirkubuz imzalı Hayat kazandı. Demirkubuz, Büyük Jüri Ödülü’nün de sahibi oldu.

Yıldız Sinema Festivali Kısa Film Başvuruları Devam Ediyor

Yıldız Teknik Üniversitesi Sinema Kulübü’nün düzenlediği Yıldız Sinema Festivali’ne kısa film başvuruları devam ediyor. Ulusal…

Berlinale’den Ödüllü Filmler 43. İstanbul Film Festivali’nde

Her sene olduğu gibi bu yıl da Berlinale’nin ödüllü ve öne çıkan filmlerine programında yer veren İstanbul Film Festivali, Gümüş Ayı ödüllü ‘A Traveler’s Needs’in aralarında olduğu birçok filmin prömiyerine ev sahipliği yapacak.

Yönetmenlerle Buluşma 8: Tayfun Pirselimoğlu

İstanbul Modern Sinema’nın günümüz Türkiye sinemasının önde gelen yönetmenlerine odaklanan ‘Yönetmenlerle Buluşma’ serisinin sekizinci konuğu Tayfun Pirselimoğlu.

The Eternal Daughter
‘Altyazı Seçti’ Gösterimleri Beyoğlu Sineması’nda Devam Ediyor

Altyazı Sinema Derneği ve Beyoğlu Sineması işbirliğinde hazırlanan ‘Altyazı Seçti’ programı Joanna Hogg imzalı ‘Sonsuz Sır’ın gösterimiyle devam ediyor.

20. Akbank Kısa Film Festivali Yarışma Filmleri Açıklandı

25 Mart – 4 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 20. Akbank Kısa Film Festivali’nin ulusal ve uluslararası yarışmalarına seçilen filmler belli oldu.

96. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Oscar ödülleri dün gece 96. kez sahiplerini buldu. Christopher Nolan imzalı Oppenheimer En İyi Film dâhil yedi dalda ödüle uzanarak geceye damga vuran yapım oldu.

Frankofon Film Festivali

Uzun bir aranın ardından Fransızca sinemanın son dönem dikkat çeken filmlerinden bir seçkiyle geri dönen Frankofon Film Festivali, 21 Mart – 30 Nisan tarihlerinde Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlerde gerçekleştirilecek.

Transit
Pera Film’de ‘Sonsuz Sokaklar’

Pera Film‘in ‘Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihi’ sergisine paralel hazırladığı ‘Sonsuz Sokaklar’ programı 2000’li yıllardan beş filmi bir araya getiriyor. Gösterimler 13 Mart’ta Pera Müzesi’nde başlayacak.

Pandora’nın Kutusu
Beyoğlu Sineması’nın Mart Programı

Mart 2024 / Beyoğlu Sineması Beyoğlu Sineması‘nın Mart dönemini kapsayan programları duyuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne…

56. SİYAD Ödülleri Sahiplerini Buldu

56. SİYAD Ödülleri dün akşam düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Nuri Bilge Ceylan imzalı ‘Kuru Otlar Üstüne’ En İyi Film dâhil dokuz dalda ödül kazanarak gecenin öne çıkan filmi oldu.

28. Türkiye Almanya Film Festivali

28. Türkiye Almanya Film Festivali 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Aslı Özarslan’ın ‘Dirsek’ filminin gösterimiyle açılışını yapacak.

Klondike
7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Ulusal Altın Makara Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film ödülünü Maryna Er Gorbach imzalı Klondike kazandı.

Pera Film’den Çevrimiçi Özel Gösterim: ‘8 Mart 2020: Bir Günce’

Pera Film 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Fırat Yücel’in 8 Mart 2020: Bir Günce filmiyle kutluyor. Program 4-11 Mart’ta çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Kısa Film Projelerine Yeni Durak: İstanbul Film Station

2-5 Mayıs tarihlerinde ilki gerçekleşecek İstanbul Film Station’a başvurular başladı. İlk yılında kısa film projelerine odaklanan programa başvuru için son tarih 22 Mart.

‘Sinemanın İlk Divası: Asta Nielsen’ Gösterimleri Kundura Sinema’da Devam Ediyor

Kundura Sinema’nın Danimarkalı oyuncu Asta Nielsen’i odağına alan ‘Sinemanın İlk Divası: Asta Nielsen’ programı gösterimlerine devam ediyor.

Altyazı Sinema Sohbetleri Mart Ayında Bilimkurguya Odaklanıyor

Altyazı Sinema Derneği’nin Müze Gazhane’yle ortaklaşa düzenlediği Altyazı Sinema Sohbetleri, Mart ayında bilimkurgu sinemasına odaklanıyor.

Altyazı Sinema Seminerleri Beyoğlu Sineması’nda: Mart Ayı Programı

Altyazı Sinema Seminerleri’nin Beyoğlu Sineması’ndaki yoğunlaştırılmış birer günlük programları Mart ayında da devam ediyor.