Şu An Okunan
12. Engelsiz Filmler Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

12. Engelsiz Filmler Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

12. Engelsiz Filmler Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Ulusal Uzun Film Yarışması’nda Jüri ve Seyirci Ödülleri Nehir Tuna’nın Yurt filmine layık bulundu. En İyi Yönetmen Ödülü ise Kara Kutu filmiyle Aslı Özge’nin oldu.

Puruli Kültür Sanat tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali sona erdi. 7-13 Haziran’da gerçekleşen festivalde tüm gösterimlere sesli betimleme ve ayrıntılı altyazı seçenekleri sağlanırken etkinlikler de erişilebilir olarak düzenlendi. Festivalin Goethe-Institut Ankara’da düzenlenen kapanış töreninde ödüller de sahiplerine sunuldu.


Advertisement

Festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması jürisinde bu yıl sinema yazarı Evrim Kaya, yönetmen Somnur Vardar ve akademisyen Ali Karadoğan görev yaptı. Festivalin Jüri Ödülü Nehir Tuna’nın Yurt (2023) filmine verildi. Yurt izleyicilerin gösterimler sonrası kullandıkları oylar neticesinde belirlenen Seyirci Ödülü’nün de sahibi oldu. En İyi Yönetmen Ödülü ise Kara Kutu (2023) filmiyle Aslı Özge’ye layık bulundu.

Her Gün Biraz Daha Kolay

Kısa Film Yarışması’nda ise ödülleri Litvanyalı sinemacı, sanatçı Emilija Škarnulytė, Danimarka Film Eleştirmenleri Derneği Başkanı Nanna Frank Rasmussen ve Canlandıranlar Festivali yönetmeni, canlandırma sanatçısı Berat İlk’ten oluşan jüri belirledi. Bu bölümde En İyi Film Ödülü Çağıl Bocut’un Her Gün Biraz Daha Kolay (2023) filmine giderken En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi ise Zilden Sonra (After the Ringing of the Bell) filmiyle Shahrzad Ebrahimi oldu.

12. Engelsiz Filmler Festivali’nde ödül kazananların tam listesi şu şekilde:

Ulusal Uzun Film Yarışması

Jüri Ödülü: Yurt (Yön. Nehir Tuna)

En İyi Yönetmen: Aslı Özge (Kara Kutu)

Seyirci Ödülü: Yurt (Yön. Nehir Tuna)

Umut Veren Yönetmen: Büşra Bilginer (Kıyıda)

Kısa Film Yarışması

En İyi Film: Her Gün Biraz Daha Kolay (Yön. Çağıl Bocut)

En İyi Yönetmen: Shahrzad Ebrahimi (Zilden Sonra / After the Ringing of the Bell)

Seyirci Ödülü: Otuz Saniye / 30 Seconds (Yön. Ivan Sosnin)

En İyi Senaryo: Maryam Khodabakhsh (Örümcek-Kadın / Spider-Zan)

Jüri Özel Ödülü: Ana Morfoz / Ana Morphose (Yön. João Rodrigues)

12. Engelsiz Filmler Festivali’ne dair detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.