Şu An Okunan
Ayvalık Uluslararası Film Festivali ‘Genç Sinema’ Programına Başvurular Başladı

Ayvalık Uluslararası Film Festivali ‘Genç Sinema’ Programına Başvurular Başladı

Seyir Derneği’nin düzenlediği Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin ‘Genç Sinema’ programına başvurular başladı. Sinema alanında kendisini geliştirmek isteyen tüm öğrencilerin katılımına açık olan programa başvuru için son tarih 30 Haziran.

Başta Ayvalık olmak üzere ülkenin dört bir yanında kültür sanat faaliyetleri düzenlemek üzere kurulan Seyir Derneği’nin, Ayvalık Belediyesi ortaklığında düzenlediği Ayvalık Uluslararası Film Festivali bu yıl 17-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Türkiye ve dünya sinemasından pek çok güncel yapımı çok sayıda paralel etkinlik eşliğinde seyirciye sunan festivalin programından detaylar belli olmaya başladı. Festival kapsamında düzenlenen ‘Genç Sinema’ya başvuruların başladığını duyuran Seyir Derneği, programa katılım için Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilere çağrıda bulundu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ‘Genç Sinema’ programı başta üniversitelerin sinema bölümlerinde okuyan ya da sinema kulüplerine üye olan öğrenciler olmak üzere sinema hakkında bilgi edinmek ve kendisini geliştirmek isteyen tüm öğrencilerin katılımına açık. Bugüne kadar Türkiye’deki otuz farklı üniversiteden yetmişten fazla öğrencinin katıldığı program bu yıl da başvuran adaylardan otuzunu festival boyunca Ayvalık’ta misafir edecek. Programa seçilen öğrenciler yapımcılıktan yazarlığa, yönetmenlikten kurgu ve post-prodüksiyona farklı alanlarda profesyonel isimlerin vereceği atölye çalışmalarına katılacak. Festival filmlerini izleme, etkinliklere katılma ve sinemacılarla tanışma imkânı sunan program, öğrencilerin festival ekibiyle birlikte çalışıp tecrübe kazanmasına da olanak sağlayacak. Öğrencilerin ulaşım, konaklama ve yemek gibi ihtiyaçları ise festival tarafından karşılanacak.

Festivalin müjdecisi niteliği taşıyan ve seyircilere Ayvalık’ta açık havada film izleme deneyimi yaşatan ‘Açık Hava Film Geceleri’ bu yıl 15-23 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Programda prömiyeri Cannes, Venedik, Berlinale gibi önemli film festivallerinde gerçekleşen, Akademi Ödülleri’nde Oscar için yarışmış filmlerden bir seçki yer alacak. Ayvalık Belediyesi yeni binası bahçesinde yapılacak gösterimlere Eti ve Kuru Kahveci Mehmet Efendi’nin ikramları eşlik edecek. Etkinliğin detaylı programıysa önümüzdeki günlerde duyurulacak.

‘Genç Sinema’ programına katılmak isteyen öğrencilerin 30 Haziran’a kadar festivalin internet sitesinde yer alan formu doldurması gerekiyor. Daha detaylı bilgi edinmek için Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin internet sitesi ziyaret edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.