Şu An Okunan
BluTV’de ‘Başka Sinema’ Gösterimleri Başlıyor

BluTV’de ‘Başka Sinema’ Gösterimleri Başlıyor

Koronavirüs sebebiyle sinema salonlarının kapalı olduğu bu dönemde Türkiye’nin en büyük çevrimiçi dizi ve film platformlarından BluTV, bağımsız filmleri seyircisiyle buluşturmak adına Başka Sinema ile anlaştı. İşbirliğinden elde edilen gelirin bir kısmı Başka Sinema ile anlaşmalı sinema salonlarına aktarılacak.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 Mart gününden bu yana sinema salonları Türkiye genelinde kapatıldı. Bu durum, zaten az sayıda salonda gösterim şansı bulabilen bağımsız filmlerin seyircisine ulaşabilmesini daha da zor hale getirdi. Bu nedenle BluTV, Başka Sinema ile yaptığı anlaşma ile, Başka Sinema filmlerini seyircinin evine getiriyor. 

#BaşkaSinemaSalonda diyerek yola çıkan BluTV, sinema salonlarında henüz gösterime girmemiş Başka Sinema filmlerini 14 gün süreyle gösterimde tutacak, ayrıca ‘Başka Çarşamba’ gösterimleri de BluTV’de devam edecek. BluTV’nin Kirala & İzle sistemi ile erişilebilecek Başka Sinema filmlerinin ücreti 19.90 ₺ olacak. Bu ücretin bir kısmı, sinemaların kapalı kaldığı süre boyunca bağımsız sinema salonlarının ve sinemacıların varlıklarını sürdürebilmeleri için, Başka Sinema sinemalarına aktarılacak. Böylece BluTV üzerinden izlenen her Başka Sinema filmi, bağımsız sinemaların kapılarını tekrar açabilmesi için bir destek olacak.
Gösterimler, 56. Antalya Film Festivali’nden 11 ödülle dönen, Ali Özel imzalı Bozkır (2019) ile 8 Nisan’da başlayacak. Ayrıca aynı gün 22.30’da Başka Sinema’nın Instagram hesabı üzerinden filmin yönetmeni Ali Özel ile bir soru-cevap etkinliği ve söyleşi gerçekleşecek. BluTV-Başka Sinema işbirliğinin ilk haftasında Berlin Film Festivali’nin açılış filmi Yabancıların Nezaketi (The Kindness of Strangers, 2019), geçtiğimiz seneki Filmekimi’nde Türkiye’de gösterilen ve Dardenne Kardeşler’e 72. Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandıran Genç Ahmed (Le Jeune Ahmed, 2019) ve 72. Cannes Film Festivali’nin kapanış filmi Kural Dışı (The Specials, 2019) gösterilecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.