Şu An Okunan
Kino 2023 Programı İzmir’de

Kino 2023 Programı İzmir’de

Güncel Almanya sinemasının dikkat çeken örneklerini Türkiye’de seyirciyle buluşturan Kino 2023 programı İzmir gösterimleriyle tamamlanıyor. 29 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında İstinyePark Teras Renk Sineması’nda gerçekleştirilecek gösterimler tamamen ücretsiz.

Goethe-Institut‘un German Films katkılarıyla düzenlendiği Kino programı, her yıl güncel Almanya sinemasında öne çıkan ve uluslararası festivallerde gösterim şansı yakalayan filmleri Türkiye’de seyirciyle buluşturuyor. Hazırlanan program yıl içerisinde Türkiye’nin farklı şehirlerindeki etkinliklerle işbirliği hâlinde gösterilirken seyirciye Almanya sinemasının güncel eserlerini bir arada takip etme şansı sunuluyor. Kino 2023 programı bu yıl ilk olarak İstanbul’da, 42. İstanbul Film Festivali ve Sinematek/Sinema Evi programları içerisinde seyirciyle buluştu, ardından Ankara ve Diyarbakır’da devam etti. Son olarak İzmir’e taşınan Kino programı aynı zamanda bu yılı da tamamlamış olacak.

Öğretmenler Odası

‘Kino 2023: Alman Filmleri Türkiye’de’ programının İzmir ayağında toplam beş film bulunuyor. Etkinliğin açılışını İlker Çatak’ın Öğretmenler Odası (Das Lehrerzimmer) filmi yapacak. Bu yıl Almanya’nın Oscar adayı olarak seçilen ve oldukça beğenilen film bir öğretmenin içerisinde düştüğü ahlaki ve mesleki ikilemleri takip ediyor. Programda yer alan diğer filmlerse şöyle: Güncel Almanya sinemasının önemli isimlerinden Margarethe von Trotta’nın Ingeborg Bachmann’ın Max Frisch’le
sorunlu ilişkisini konu alan filmi Ingeborg Bachmann – Çölün Kalbine Yolculuk (Ingeborg Bachmann – Reise in die Wüste), genç bir kadının toplumsal normlara karşı verdiği mücadeleyi konu alan Elaha, bu yılın en çarpıcı belgesellerinden Tahran’da Yedi Kış (Sieben Winter in Teheran) ve Almanya’da film kültürünün gelişmesine çok önemli bir katkı sağlamış Erika ve Ulrich Gregor’un hikâyesini konu alan Benimle Sinemaya Gel (Komm mit mir in das Cinema – Die Gregors).

29 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Kino 2023 İzmir gösterimleri İstinyePark Teras Renk Sineması’nda tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Programla ilgili detaylı bilgiyi Kino’nun internet sitesi üzerinden edinmek mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.