Şu An Okunan
Kız Kardeşler

Kız Kardeşler

Annelerinin ölümünün ardından besleme olarak kasabaya gönderilmiş üç kız kardeş, farklı sebeplerle köye geri dönmek zorunda kalır ve babalarıyla yaşamaya başlarlar. Bu süreçte hem birbirleriyle hem de bireysel olarak yön vermenin neredeyse imkânsız gibi göründüğü bir yaşam çerçevesiyle yüzleşeceklerdir.

İZLENMELİ Mİ? Gerçekçilik ile masalsılık arasında zarif bir denge kuran Kız Kardeşler etkileyici görüntü yönetimi, hikâyenin akışını her an canlı tutan keskin kurgusu, inandırıcı oyunculuklarla desteklenmiş detaylı karakter tasvirleri ve ustalıklı diyaloglarıyla öne çıkıyor. Dünya prömiyerini Berlinale’nin ana yarışmasında yapan Kız Kardeşler, Saraybosna Film Festivali ve İstanbul Film Festivali’nde pek çok önemli ödül kazandı.

Yönetmen: Emin Alper

Senaryo: Emin Alper

Oyuncular: Cemre Ebüzziya (Reyhan), Ece Yüksel (Nurhan), Helin Kandemir (Havva), Müfit Kayacan (Şevket), Kayhan Açıkgöz (Veysel), Kubilay Tunçer (Necati)

Türkiye-Almanya-Hollanda-Yunanistan/2019/Türkçe/108 dk./Liman Film-NuLook Production (UIP)

Vizyon Tarihi: 13 Eylül

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.