Şu An Okunan
13. Frankfurt Türk Film Festivali 25 Ekim’de Başlıyor

13. Frankfurt Türk Film Festivali 25 Ekim’de Başlıyor

Avrupa’nın finans merkezi olarak tanınan Frankfurt kenti bu yıl 13. kez Türk sinemasına ev sahipliği yapacak. 25 Ekim-03 Kasım tarihleri arasında CineStar Metropolis sinemasında Frankfurt Türk Film Festivali kapsamında Yeşilçam’ın unutulmayanları ve Türk sinemasına son yıllarda damgasını vuran yıldızlar ve filmler ile seyircileri bir araya getirecek. Bu yıl festival yine Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, Hessen Eyaleti Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanı ve Başbakan yardımcısı Jörg-Uwe Hahn, Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Peter Feldmann ve Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici himayesinde gerçekleşecek.

Festivalin üç farklı bölümden oluşan programında, Türkiye ve Almanya’dan filmlerin yanı sıra, her yıl olduğu gibi Avrupa Film Forumu çerçevesinde çeşitli ülkelerden dört film gösterime sunulacak. İlk iki bölümde ağırlık 2012 ve 2013 yıllarına damgasını vurmuş komedi, dram ve belgesellerden oluşurken, Avrupa Film Forumu’nda ise farklı festivallerde ödül almış filmlere yer veriliyor.

Frankfurt Türk Film Festivali, bu yıl yeni bir projeyi de hayata geçiriyor. ‘Türk Film Festivali Hapishanelerde’ başlığı altında, Frankfurt Preungesheim Hapishanesindeki Türk kökenli mahkumlara özel bir gösterim sunuyor.

Geçen yıl büyük ilgi gören ‘Türk Film Festivali Frankfurt Okullarında’ adlı proje bu yıl Goethe Lisesi’nde gerçekleşecek. 27 Ekim akşamı gerçekleşen sinema açılışının filmi Uzun Hikaye. Filmin yönetmeni Osman Sınav ile birlikte Cihat Tamer ve Damla Sönmez  açılış akşamına katılacaklar.

Esra Dalfidan’ın caz konseri ve Sunay Akın’ın tek kişilik gösterisi festival programında öne çıkan diğer organizasyonlar.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.