Şu An Okunan
11. My French Film Festival

11. My French Film Festival

15 Ocak – 15 Şubat

Dünyanın genç yönetmenlere adanmış ilk frankofon çevrimiçi sinema festivali My French Film Festival, bu yıl 11. kez 15 Ocak – 15 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Tamamı çevrimiçi ortamda ücretsiz olarak düzenlenen festivalde uzun metraj filmlere MyFrenchFilmFestival.com adresinden ve partner platformlardan erişim sağlanırken kısa metrajlı yapımlar ise festivalin Facebook sayfasında ve YouTube kanalında izlenebilecek.

My French Film Festival programında 13 uzun, 17 kısa metraj film yer alıyor. Fransız, Belçika, Kanada ve İsviçre yapımlarını bir araya getiren programda filmler kısa ve uzun metraj kategorilerine ayrılmak yerine, ‘Forever Young’, ‘Crazy Loving Families’, ‘True Heroines’, ‘French Ghost Stories’, ‘On the Road’ ve ‘Love is Love’ gibi tematik alt başlıklara göre düzenleniyor.

Sébastien Lifshitz’in uzun metraj belgeseli Ergenler (Adolescentes, 2019); Kutsal Motorlar (Holy Motors, 2012) başta olmak üzere pek çok filmin senaryo danışmanlığını üstlenen Mathilde Profit’in kısa metrajı Bir Veda (Un Adieu, 2019); Bruno Merle’in ikinci uzun metraj komedisi Mutluluk (Felicità, 2020) ve Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi’ndeki (Portrait de la jeune fille en feu, 2019) performansıyla büyük beğeni toplayan Adèle Haenel’in başrolde olduğu, Aude Léa Rapin’in ilk uzun metrajı Kahramanlar Ölmez (Les héros ne meurent jamais, 2019) seçkinin öne çıkan filmleri arasında.

Orfe

Bu senenin ‘French Ghost Stories’ seçkisini ise Jean Cocteau’nun 1950 yapımı kült filmi Orfe (Orphée) ve Arnaud Desplechin imzalı 1991 yapımı Ölülerin Yaşamı (La Vie des morts) sonlandırıyor. Ayrıca ‘Çocuk Köşesi’nde ise beş kısa metrajlı sessiz animasyon filmden oluşan seçki izlenebilecek.

Filmlerin izleyiciler tarafından oylanacağı My French Film Festival’de, en yüksek puanı alan uzun metrajlı ve kısa metrajlı filmler İzleyici Ödülü’nün sahibi olacak. Bu ödüllerin yanı sıra, festivalde uluslararası bir jüri tarafından takdim edilecek ‘Jüri Ödülü’ ve beş gazeteciden oluşan jüri tarafından verilecek ‘Uluslararası Basın Ödülü’ de sahiplerini bulacak.

Gösterimlerin tamamen ücretsiz olduğu UNIFRANCE tarafından düzenlenen My French Film Festival’da filmlerin tamamı Fransızca ve İngilizce altyazılı olarak, dört film ise Türkçe altyazı seçeneği ile gösterilecek.

myfrenchfilmfestival.com

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.