Kod Adı: K.O.Z.
Yerli bir borsa yazılımı üzerinde çalışan iki mühendisten biri öldürülür, diğeri kayıplara karışır. İdealist gazeteci Zafer olayı araştırdıkça, perde arkasında devlet içindeki gizli bir yapılanmanın bulunduğunu, bu örgütün medyadan yargıya, güvenlik birimlerinden istihbarat teşkilatına her yere sızdığını keşfedecektir.
İZLENMELİ Mİ? Kod Adı: K.O.Z. AKP’nin Gezi Direnişi ve özellikle de 17-25 Aralık operasyonları sonrasındaki söylemini noktasına, virgülüne kadar benimseyen bir komplo filmi. “Bu filmde anlatılanların gerçek olaylarla bir ilgisi yoktur” ibaresiyle başlamasına rağmen Hrant Dink cinayeti, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü, Gezi Direnişi gibi sayısız olaya (isimleri değiştirerek) değinen film, hepsinin tek sorumlusu olarak iktidara komplo kuran bir cemaati gösteriyor. Filmin gediklerle dolu senaryosu ise ‘Parantez Yazı Grubu’ adıyla imzalanmış.
Yönetmen: Celal Çimen
Senaryo: Parantez Yazı Grubu
Oyuncular: Hazım Körmükçü (Zafer), Cem Kurtoğlu (Başbakan), Hakan Ural (Altan Çınar), Tolga Karel (Remzi), Günay Musayeva (Zeynep), İskender Bağcılar (Mehdi Hoca)
Türkiye/2015/Türkçe/114 dk./Parantez Yapım (Mars Dağıtım)
Vizyon Tarihi: 13 Şubat
Web Sitesi: www.kodadikozfilm.com