Labirent: Alev Deneyleri / Maze Runner: The Scorch Trials
Bilimkurgu serisi Labirent’in bu ikinci halkasında, ilk filmde hafızası silinen ve bir grup gençle birlikte karmaşık bir yapıdan kaçmak zorunda bırakılan Thomas, bu kez düşmana giderek daha çok yaklaşıyor ve sistemin sırlarını öğrenerek ona karşı koymanın yöntemlerini keşfediyor.
İZLENMELİ Mİ? James Dashner’ın çok satanlar listelerinde haftalarca kalan roman serisiyle beyazperdede ilk olarak Labirent: Ölümcül Kaçış (The Maze Runner, 2014) ile tanışmıştık. Labirent: Alev Deneyleri de ilk filmin izinden giderek distopik bir dünya tasavvurunun içine bol bol aksiyon yerleştiriyor. Kıyamet sonrası atmosferi kurma ve görsel efektler konusunda iddialı olan filmin öyküsü Açlık Oyunları (The Hunger Games) serisini akla getiriyor.
Yönetmen: Wes Ball
Senaryo: T.S. Nowlin (James Dashner’ın aynı adlı romanından)
Oyuncular: Dylan O’Brien (Thomas), Kaya Scodelario (Teresa), Thomas Brodie-Sangster (Newt), Nathalie Emmanuel (Harriet), Katherine McNamara (Sonya)
ABD/2015/İngilizce/131 dk./Moments Ent.
Vizyon Tarihi: 18 Eylül