Şu An Okunan
Altyazı’nın Mart Sayısı Bayilerde, Telefonunuzda ve Tabletinizde!

Altyazı’nın Mart Sayısı Bayilerde, Telefonunuzda ve Tabletinizde!

Kapak Konusu: Park Chan-Wook’tan Hizmetçi 
Altyazı Aylık Sinema Dergisi, İntikam üçlemesiyle dünya çapında ünlenen, kült filmlerin yaratıcısı Güney Koreli yönetmen Park Chan-wook’un yeni filmi Hizmetçi’yi (Ah-ga-ssi) Mart sayısının kapağına taşıyor. Erotik gerilim türündeki filmi inceleyen yazısında Coşkun Liktor, cinsel haz ve tahakküm ilişkilerine odaklanıyor ve Hizmetçi’yi bir lezbiyen gotik örneği olarak ele alıyor.

Pablo Larraín
Mart sayısında Fırat Yücel, üç dalda Oscar adayı olan Jackie’nin hemen ardından, Borges esintili dedektiflik filmi Neruda’yla karşımıza çıkan Şilili yönetmen Pablo Larraín’in filmografisini derinlemesine analiz ediyor. Yücel, Tony Manero ile büyük bir çıkış yapan Larraín sinemasındaki farklı eğilimleri, yönetmenin kendi hayat hikâyesiyle iç içe ele alarak yorumluyor.

Masum
Senaryosunu Berkun Oya’nın yazdığı, yönetmenliğini Seren Yüce’nin yaptığı sekiz bölümlük Masum dizisini inceleyen yazısında Abbas Bozkurt, polisiye ve kara film öğelerini başarılı bir şekilde yerelleştiren diziyi tanımlarken ‘yayla gotiği’ kavramını kullanıyor. Bozkurt, son zamanların en heyecan uyandıran yapımlarından biri olan Masum’daki Bayrakçı ailesini, tekinsiz bir kasabada inkâr, travma ve suç ile sarmalanmış bir mikro-faşizm birimi olarak ele alıyor.

Kabuktaki Hayalet
1995 yapımı kült animasyon Kabuktaki Hayalet’in (Ghost in the Shell) yeniden yapımının vizyona girmesi beklenirken Gülengül Altıntaş, Altyazı’nın Mart sayısı için Kabuktaki Hayalet evrenine dair bir kılavuz hazırladı. Altıntaş yazısında, Scarlett Johansson’ın rol aldığı yeni Kabuktaki Hayalet’in, orijinal filmin hayranlarını tatmin edip etmeyeceğine dair öngörülerini de paylaşıyor.

Umut Tazeleyen Filmler ve Bir Sinema Psikopatının Listesi
Altyazı’nın sinemada umut arayan köşesi Umut Tazeleyen Filmler’de bu ay Aksu Bora, Ahu Öztürk’ün Toz Bezi filmini ele aldı. Her ay bir sinema tutkununun Altyazı okurlarıyla kişisel bir film listesini paylaştığı Bir Sinema Psikopatının Listesi’nin bu ayki konuğu ise, yönetmen Belmin Söylemez. Söylemez, Büyümek ve Özgürleşmek temasını işleyen filmlerden yaptığı seçkinin hikâyesini de anlatıyor.

ALTYAZI’da ayrıca
Ali Kemal Çınar: Kurte Fîlm, Veşartî ve Gênco’nun yönetmeniyle uzun bir sohbet
1984: Son günlerde sıkça hatırladığımız distopya klasiği
Birinci Şahıs Belgeselleri: Necati Sönmez’den kamerayı kendine çeviren yeni belgeseller üzerine
Aquarius: Brezilyalı yönetmen Kleber Mendonça Filho ile söyleşi
Carrie Fisher anısına: Hollywood’un sıra dışı prensesine veda
Kırmızı Kaplumbağa (La Tortue Rouge): Filmin yönetmeni Michaël Dudok de Wit ile söyleşi
Batman Yılmaz Güney Sineması: Ocak ayında yanan sinemanın önemini Batmanlı sinemaseverler anlatıyor.
Alt Tarafı Dünyanın Sonu (Juste la Fin du Monde): Xavier Dolan’dan aşırı makyajlı bir aile dramı
Altın (Gold): Indiana Jonesvari bir altına hücum hikâyesi
Parçalanmış (Split): M. Night Shyamalan’ın yeniden doğuşu
Gizli Sayılar (Hidden Figures): Kolaycı bir kahramanlık destanı
Bir Yönetmen Beş Madde: Wong Kar-wai
Ayın Kısası: Melis Balcı ve Ege Okal’dan Merkür
+ Hediye Afiş: Ben Ölmeden Önce ve Neruda

ALTYAZI TELEFON VE TABLETLERDE
Dergi içeriğinin tamamına artık akıllı telefonlardan ve tabletlerden de ulaşılabiliyor. Altyazı’yı App Store ve Google Play’den indirenler, dergiyi her an her yerde okuyabilecekler. Altyazı’nın dijital versiyonu aynı zamanda görsel işitsel mini sürprizlerle dolu!

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.