Şu An Okunan
11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Bu yıl on birinci kez düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması dalında En İyi Film ödülünü Peter Kerekes imzalı 107 Anne (107 Mothers) kazandı.

İnsan hak ve özgürlükleri bağlamında hukuk ve adalet kavramlarını tartışmaya açan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, bu yıl 26 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında on birinci kez takipçileriyle buluştu. Festivalin Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür Evi’nde düzenlenen kapanış töreninde ödüller de sahiplerine takdim edildi. Başkanlığını oyuncu, yönetmen ve senarist Niki Karimi’nin üstlendiği Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde Karimi’nin yanı sıra oyuncu Mehmet Aslantuğ, yönetmen Pelin Esmer, festival yöneticisi ve prodüktör Mira Staleva ve Uluslararası Kiev Film Festivali programcısı Bohdan Zhuk yer aldı. Jüri En İyi Film ödülünü Peter Kerekes imzalı 107 Anne filmine verirken Jüri Özel Ödülü Yujiro Harumoto’nun Denge (A Balance) ve Ahmet Necdet Çupur’un Yaramaz Çocuklar filmlerine gitti.

Öte yandan festival bünyesinde bu yıl üçüncü kez düzenlenen ve sinema endüstrisinden profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan VisionIST Endüstri Günleri 27-28 Kasım tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Zeynep Atakan, Kutluğ Ataman, Sahraa Karimi, Gözde Kural, Zeynep Arısoy, Reha Erdem, Selen Öztürk, Gülcan Keltek, Betal Özay, Niki Karimi, Shahram Mokri, Babak Karimi ve Farhad Eivazi’nin konuşmacı ve moderatör olarak katıldığı etkinlikler festivalin YouTube kanalı üzerinden izlenebiliyor.

11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde ödül kazananların tam listesi şu şekilde:

  • ‘Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’ En İyi Film: 107 Anne (107 Mothers, Yön: Peter Kerekes)
  • ‘Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’ Jüri Özel Ödülü: Denge (A Balance, Yön: Yujiro Harumoto) ve Yaramaz Çocuklar (Yön: Ahmet Necdet Çupur)
  • ‘Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması’ En İyi Film: Ben İyiyim, Ya Siz? (Good Thanks, You?, Yön: Molly Manning Walker)
  • ‘Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması’ Jüri Özel Ödülü: Suçlular (Yön: Serhat Karaaslan)
  • Öğrenci Jürisi Ödülü: Beyaz İnek İçin Balad (Ghasideyeh gave sefid, Yön: Behtash Sanaeeha ve Maryam Moghadam)
  • Habertürk Seyirci Ödülü: Bembeyaz (Yön: Necip Çağhan Özdemir)

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.