Şu An Okunan
19. Akbank Kısa Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

19. Akbank Kısa Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

19. Akbank Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Ulusal Yarışma’da En İyi Kısa Film ödülü Kasım Ördek’in Birlikte, Yalnız filmine layık görüldü. Uluslararası Yarışma’da ise En İyi Kısa Film ödülünü Mo Harawe imzalı Anne Babam Beni Görmeye Gelecek mi? kazandı.

Bu yıl 19’uncu kez kapılarını açan Akbank Kısa Film Festivali kapanış töreninin ardından sona erdi. 2-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen festival hem fiziksel hem de çevrimiçi olarak gerçekleşti. 71 ülkeden toplam 2 bin 237 kısa filmin başvurduğu festivalde 36 ülkeden 88 kısa ve üç uzun metraj film gösterildi. Festivalin oyuncu Ceyda Düvenci’nin sunumuyla gerçekleştirilen kapanış töreninde ödül kazanan yapımlar da açıklandı.

Festivalin Ulusal Yarışma Festival Kısaları bölümü jürisinde oyuncu Beren Saat, yönetmen Umut Aral, oyuncu Ekin Koç, kurgucu Ali Aga ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı yer aldı. Jüri, En İyi Kısa Film ödülünü Kasım Ördek’in Birlikte, Yalnız filmine verirken Sis Gürdal’ın Yazın Sonu ile Turan Haste’nin Rutubet filmleri de Mansiyon ödülüne layık bulundu.

Festivalin Uluslararası Yarışma Dünyadan Kısalar bölümünde yarışan filmleri ise oyuncu Mina Kavani, yönetmen Jonas Matzow Gulbrandsen, oyuncu Nik Xhelilaj, MUBI Türkiye direktörü Cem Altınsaray ve Derya Bigalı’dan oluşan jüri değerlendirdi. En İyi Kısa Film ödülü Mo Harawe imzalı Anne Babam Beni Görmeye Gelecek mi? (Will My Parents Come to See Me?) filminin olurken Manisyon ödülü ise Valerio Ferrara imzalı Bir Komplo Adamı (A Conspiracy Man) ve Abinash Bikram Shah imzalı Annemin Hüzünlü Ninnileri (Lori) filmlerine verildi.

Anne Babam Beni Görmeye Gelecek mi?

19. Akbank Kısa Film Festivali’nde ödül kazananların tam listesi şu şekilde:

Ulusal Yarışma

En İyi Kısa Film: Birlikte, Yalnız (Yön. Kasım Ördek)

Mansiyon: Yazın Sonu (Yön. Sis Gürdal) ve Rutubet (Yön. Turan Haste)

Uluslararası Yarışma

En İyi Kısa Film: Anne Babam Beni Görmeye Gelecek mi? / Will My Parents Come to See Me? (Yön. Mo Harawe)

Mansiyon: Bir Komplo Adamı / A Conspiracy Man (Yön. Valerio Ferrara) ve Annemin Hüzünlü Ninnileri / Lori (Yön. Abinash Bikram Shah)

Genç Bakışlar

En İyi Kısa Film: E-Duygu (Yön. İpek Karan)

Mansiyon: İtiraf (Yön: Andaç Bertuğ Şimşek)

Forum

En İyi Senaryo: Neredeyse Kesinlikle Yanlış (Senarist: Cansu Baydar)

Mansiyon: Rüyası Ömrümüzün Çünkü Eşyaya Siner (Senarist: Koray Arıgümüş)

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.