Şu An Okunan
20. Akbank Kısa Film Festivali Başvuruları Devam Ediyor!

20. Akbank Kısa Film Festivali Başvuruları Devam Ediyor!

Türkiye’nin en önemli kısa film festivallerinden Akbank Kısa Film Festivali önümüzdeki yıl 25 Mart – 4 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalin tüm bölümleri için başvurular 22 Aralık 2023 gününe kadar devam ediyor.

Türkiye’de kısa film alanındaki en önemli mecralardan birisi olma özelliği taşıyan Akbank Kısa Film Festivali, önümüzdeki yıl 20. yaşını kutlayacak. “Kısa filmlerin yapımını özendirmek, gösterimini sağlamak ve ülke sinemasına katkıda bulunmak amacıyla” düzenlenen festival 25 Mart – 4 Nisan tarihleri arasında Türkiye ve dünya sinemasından pek çok filmi sinemaseverlerle buluşturacak. Aynı zamanda festivalin geleneklerine uygun biçimde film üretimine dair pek çok yan etkinliğin de düzenleneceği festivalin tüm bölümleri için başvurular da başladı. Festivalde yer almak isteyen filmlerin 22 Aralık gününe kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. 20. Akbank Kısa Film Festivali’nin başvuru koşulları ve başvuru formuna ilgili linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sonrasında başvuru kapsamında doldurulan formun imzalı versiyonunun mail olarak iletilmesi gerekiyor.

Yarışmalı ve yarışma dışı kategorilerde pek çok bölümün bulunduğu Akbank Kısa Film Festivali sinema sektörü için önemli bir buluşma noktası olma özelliğine sahip. Her yıl sektörden birçok önemli ismin filmlerinin yanı sıra söyleşi, ‘ustalık dersi’ ve atölyelerle de katıldığı etkinlikte şu ana kadar Abbas Kiarostami, Reha Erdem, Jessica Woodworth, Yeşim Ustaoğlu, Cafer Panahi, Ahmet Uluçay ve Tayfun Pirselimoğlu gibi pek çok önemli isim ağırlandı. Önümüzdeki yıl da bu listenin farklı sinemacıların katılımıyla genişlemesi bekleniyor.

Birlikte, Yalnız

Akbank Kısa Film Festivali’nde geçtiğimiz yıl En İyi Kısa Film ödülü Ulusal Yarışma’da Kasım Ördek’in Birlikte, Yalnız filmine, Uluslararası Yarışma’da ise Mo Harawe imzalı Anne Babam Beni Görmeye Gelecek mi? (Will My Parents Come to See Me?) filmine verilmişti. Ayrıca Ulusal Yarışma’da Sis Gürdal’ın Yazın Sonu ile Turan Haste’nin Rutubet filmleri, Uluslararası Yarışma’da ise Valerio Ferrara imzalı Bir Komplo Adamı (A Conspiracy Man) ve Abinash Bikram Shah imzalı Annemin Hüzünlü Ninnileri (Lori) filmleri de Mansiyon ödülüne layık bulunmuştu. Hem fiziksel hem de çevrimiçi olarak gerçekleştirilen festivalde 36 ülkeden 88 kısa ve 3 uzun metraj film seyirciyle buluşmuştu.

Festival hakkında detaylı bilgiye Akbank Sanat’ın internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.