Şu An Okunan
MUBI Fest İlk Kez İstanbul’da

MUBI Fest İlk Kez İstanbul’da

MUBI’nin İstanbul’da ilk kez düzenlediği MUBI Fest 22-24 Aralık tarihlerinde İstanbul Modern Sinema’da gerçekleşecek. Uluslararası festivallerde övgü toplayan, son dönemin dikkat çeken filmlerinden altısını bir araya getiren festival Michel Franco imzalı Hatır‘ın (Memory) Türkiye prömiyeriyle başlayacak.

Sinema tarihinde iz bırakmış değerli filmleri güncel sinemanın dikkat çekici örnekleriyle bir araya getiren dijital platform MUBI geçtiğimiz yıl ilkini São Paulo’da gerçekleştirdiği MUBI Fest’i İstanbul’a getiriyor. İkinci edisyonunda Santiago, São Paulo, Bogota, Buenos Aires ve Meksiko şehirlerini dolaşan festivalin İstanbul ayağı 22-24 Aralık tarihlerinde İstanbul Modern Sinema‘da gerçekleşecek. Festivalde son iki senenin öne çıkan filmlerinden bir seçki sunuluyor.

Festival Michel Franco imzalı Hatır‘ın (Memory) Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapıyor. Festivalin açılışını da yapacak olan film başrolü Jessica Chastain’le paylaşan Peter Sarsgaard’a Venedik Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü getirdi. Bununla birlikte Cannes’da Eleştirmenlerin Haftası bölümündeki gösteriminden sonra yılın en sevilen filmlerinden birine dönüşen Charlotte Wells imzalı Güneş Sonrası (Aftersun, 2022), prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nde başrolündeki Kôji Yakusho’ya En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandıran ve Japonya’nın Oscar adayı olan Wim Wenders imzalı Mükemmel Günler (Perfect Days), dünya prömiyerini yaptığı Cannes’da Jüri Ödülü kazanan, Uluslararası Eleştirmenler Birliği’nin (FIPRESCI) bu yılki Büyük Ödülü’ne de layık bulunan Aki Kaurismäki imzalı Sararmış Yapraklar (Kuolleet Lehdet), Cannes’ın Belirli Bir Bakış bölümünde En İyi Film ödülüne layık bulunan Molly Manning Walker imzalı Nasıl Seks Yapacağız? (How to Have Sex?) ve dünya prömiyerini yaptığı Venedik’te Cailee Spaeny’ye En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran Sofia Coppola imzalı Priscilla filmlerini de izlemek mümkün.

Mükemmel Günler

MUBI Fest’in İstanbul programı şu şekilde:

22 Aralık Cuma

  • Hatır / Memory (Yön. Michel Franco) – basın özel gösterimi

23 Aralık Cumartesi

  • Güneş Sonrası / Aftersun (Yön. Charlotte Wells) – saat 14:00
  • Mükemmel Günler / Perfect Days (Yön. Wim Wenders) – saat 17:00
  • Sararmış Yapraklar / Kuolleet Lehdet (Yön. Aki Kaurismäki) – saat 20:00

24 Aralık Pazar

  • Hatır / Memory (Yön. Michel Franco) – saat 14:00
  • Nasıl Seks Yapacağız? / How to Have Sex? (Yön. Molly Manning Walker) – saat 17:00
  • Priscilla (Yön. Sofia Coppola) – saat 20:00

Gösterimlere bir dizi sürpriz etkinliğin eşlik edeceği MUBI Fest’e dair detaylı bilgi edinmek için MUBI’nin internet sitesi ziyaret edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.