Şu An Okunan
27. Gezici Festival Kastamonu’da

27. Gezici Festival Kastamonu’da

Ayna Ayna

27. Gezici Festival’de sona yaklaşıldı. Ankara ve Sinop programlarını tamamlayan festival son durağı olan Kastamonu’da.

Ankara Sinema Derneği tarafından bu sene 27’incisi düzenlenen Gezici Festival, 2-8 Aralık’ta Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılan gösterimlerle Ankara’da başladı. 9-11 Aralık’ta Sinop’a uğrayan festival, 12-14 Aralık’ta yolculuğunun son durağı olan Kastamonu’daki takipçileriyle buluşuyor.

Festivalin Kastamonu programının ilk gününde iki film gösterildi. Selcen Ergun imzalı Kar ve Ayı‘nın gösterimin ardından film ekibi seyirciyle bir araya geldi. Bir diğer film ise Frances Marion imzalı Eli Kulağında (Just Around The Corner, 1921). Film arşivlerinde sadece iki tane eksik kopyası bulunabilen Eli Kulağında, uzun uğraşlar sonucu 2021 yılında tamamlanan 79 dakikalık hâliyle BaBa ZuLa’nın müzikleri eşliğinde gösterildi.

Karanlık Gece

Bunların yanı sıra festivalin ‘Türkiye 2022’ seçkisinden Özcan Alper imzalı Karanlık Gece, Belmin Söylemez imzalı Ayna Ayna, Emin Alper imzalı Kurak Günler, Çiğdem Sezgin imzalı Suna ve Ümran Safter imzalı Kabahat seyirciyle buluşacak. Özcan Alper, Çiğdem Sezgin, Ümran Safter ve Ayna Ayna ekibinden Manolya Maya festivale katılarak seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

Dorota Pomykala’nın filmdeki performansıyla Tribeca ve Gyndia film festivallerinde En İyi Oyuncu ödülünü kazandığı Anna Jadowska imzalı Çatıdaki Kadın (Kobieta na dachu) festivalin ‘Dünya Sineması’ seçkisinde gösterilirken festivalin ‘Tehdit Altında’ ve ‘Özgür İfade’ bölümlerinden de iki film yer alıyor: Washington Post’tan çalışan iki muhabirin Watergate araştırmasını anlatan Alan J. Pakula imzalı Başkanın Bütün Adamları (All the President’s Men, 1976) ve Amerika’da sinema ve televizyon sektörünün tarihine eleştirel bir bakış atan Martin Ritt imzalı Paravan (The Front, 1976).

27. Gezici Festival’le ilgili detaylı bilgiye Ankara Sinema Derneği’nin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.