Şu An Okunan
27. Gezici Festival’den İlk Detaylar

27. Gezici Festival’den İlk Detaylar

Bu yıl 27. kez düzenlenecek Gezici Festival’in programından ilk detaylar duyuruldu. Festival 2-14 Aralık tarihleri arasında Ankara, Sinop ve Kastamonu’da gerçekleştirilecek.

Ankara Sinema Derneği‘nce düzenlenen Gezici Festival, sinemanın güncel örneklerini ülkenin dört bir yanına ulaştırma fikrinden hareketle 1995 yılından bu yana gerçekleştiriliyor. Artvin’den Çanakkale’ye, Mersin’den Van’a ülkenin farklı noktalarında gerçekleştirilen festival, ayrıca Saraybosna, Tiflis, Bakü, Drama ve Üsküp’te de seyirciyle buluştu. Açıklanan ilk detaylara göre festival bu sene Aralık ayında, Türkiye’nin üç şehrini dolaşacak.

Gezici Festival bu sene 2-8 Aralık’ta Ankara Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 9-11 Aralık tarihleri arasında Sinop Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak gösterimlerin ardından 12-14 Aralık tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenecek. Yerli sinemanın güncel örneklerinin bulunduğu ‘Türkiye 2022′, ‘Dünya Sineması’ ve ‘Kısa İyidir’ adlı gelenekselleşen bölümlerine bu yıl da bünyesinde yer veren Gezici Festival’in program detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Afişin tasarımı her yıl olduğu gibi Behiç Ak imzası taşıyor.

Festivalle ilgili gelişmeleri Ankara Sinema Derneği’nin internet sitesi üzerinden takip etmek mümkün

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.