Şu An Okunan
Başka Sinema Rota: Diyarbakır Programı Açıklandı

Başka Sinema Rota: Diyarbakır Programı Açıklandı

Kurak Günler

‘Başka Sinema Rota: Diyarbakır’ın programı belli oldu. 24-27 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek etkinliğin açılışını Emin Alper imzalı Kurak Günler yapacak.

Yıl boyunca pek çok önemli filmi seyirciyle buluşturan Başka Sinema‘nın Diyarbakır organizasyonunun programı açıklandı. ‘Başka Sinema Rota: Diyarbakır’, sinemaseverleri dünya festivallerini dolaşan filmlerden klasiklere, zengin bir seçkiyle buluşturuyor. Etkinliğin açılışını bu yıl Cannes Film Festivali’nin yarışmalı bölümlerine Türkiye’den katılan tek film olan Emin Alper imzalı Kurak Günler yapacak. Festivalin Belirli Bir Bakış bölümünde yer alan Kurak Günler, Altın Portakal’da En İyi Yönetmen dâhil dokuz ödül kazandı. Başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un üstlendiği film, kuraklık sorunlarıyla boğuşan bir kasabaya atanan genç bir savcıyı odağına alıyor.

‘Başka Sinema Rota: Diyarbakır’ önemli festivallerden yolu geçmiş son dönemin dikkat çeken filmlerinden bir seçkiye de ev sahipliği yapıyor. Cannes’da Altın Palmiye için yarışan Kirill Serebrennikov imzalı Çaykovski’nin Karısı (Zhena Chaikovskogo), Vicky Krieps’in Cannes’ın Belirli Bir Bakış bölümünde En İyi Performans ödülünü Adam Bessa’yla paylaştığı Marie Kreutzer imzalı Korsaj (Corsage), Cannes’ın Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde EcoPro Jüri Ödülü’nü kazanan Erige Sehiri imzalı İncir Ağaçlarının Altında (Under the Fig Trees) ve İsveç’ten Oscar adayı olan Tarik Saleh imzalı Cennetten Gelen Çocuk (Boy From Heaven) bunların başında geliyor. Seçki kapsamında ayrıca Anne Frank’in hikâyesini anlatan Ari Folman imzalı Anne Frank Nerede? (Where is Anne Frank?, 2021), Penélope Cruz’un başrolde olduğu Emanuele Crialese imzalı Uçsuz Bucaksız (L’immensità), Romanya sinemasının önemli isimlerinden Cristian Mungiu imzalı MR (R.M.N.), 2019 Şili protestolarını merkezine alan Patricio Guzmán imzalı Benim Hayali Ülkem (Mi país imaginario) ve Yeni Baştan (La Belle Époque, 2019) filmiyle tanınan Nicolas Bedos imzalı Maskeli Balo (Mascarade) filmleri izlenebilecek.

Corsage, Korsaj
Korsaj

Usta yönetmenlerin klasik hâline gelmiş filmlerinden bir seçki sunan ‘Sabah Klasikleri’ bölümünde Metin Erksan’ın Susuz Yaz (1963) ve Michel Hazanavicius’un Artist (The Artist, 2011) filmleri gösterilecek. Türkiye sinemasından öne çıkan kısa filmleri bir araya getiren ‘Kısalar’ seçkisinin yanı sıra bu sene 14-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek İzmir Kısa Film Festivali’nde Başka Sinema Dağıtım ve Destek Ödülü’nü kazanacak altı kısa film etkinlik kapsamında Diyarbakır’da seyirciyle buluşacak.

‘Başka Sinema Rota: Diyarbakır’ gösterimleri Mordem Sanat’ta gerçekleşecek. Programla ilgili detaylı bilgiye ve son gelişmelere Başka Sinema’nın internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.