Şu An Okunan
37. Varşova Film Festivali’nde Türkiye Filmleri

37. Varşova Film Festivali’nde Türkiye Filmleri

Kimya

8-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 37. Varşova Film Festivali, Türkiye’den filmlerin de dünya prömiyerlerine ev sahipliği yapacak.

37. Varşova Film Festivali 8-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Ana yarışmasının ve ‘Özgür Ruh’ başlıklı yarışmanın yanı sıra Polonya’dan ve dünyadan kısa filmlere, çocuk filmlerine, aile filmlerine özel bölümler ayıran festivalin bu yılki programında Türkiye’den de filmler yer alıyor.

Festivalin Ana Yarışma’sındaki iki Türkiye yapımından biri, Umut Evirgen imzalı Kimya. Adını ilk filmi Ben Bir Denizim’le (2020) duyuran Evirgen’in bu ikinci uzun metrajı ellili yaşlarında, iş bağımlısı, beyaz yakalı bir adam ile yirmilerinde, yeni mezun, başına buyruk bir kadının tesadüfen bir araya geldikleri bir geceye ve bu süre zarfında farklılıklarına rağmen kurdukları ilişkiye odaklanıyor. Senaryosunda da Evirgen’in imzası bulunan filmin başrollerinde Melisa Şenolsun, Levent Üzümcü, Belçim Bilgin, Bora Akkaş, İrem Sak ve Necip Memili gibi isimler var.

Sabırsızlık Zamanı
Sabırsızlık Zamanı

Ana yarışmadaki diğer Türkiye filmi ise Aydın Orak’ın yönettiği Sabırsızlık Zamanı. Asasız Musa (2014) filmiyle ve Yaşar Kemal Efsanesi (2018) belgeseliyle tanınan Orak yeni filminde, sıcak yaz günlerinde okula gidip gelirken sürekli yanından geçtikleri, çitlerin öbür tarafından kalan havuzda yüzmeyi kafaya koyan iki erkek kardeşin öyküsünü anlatıyor. Sabırsızlık Zamanı’nın başrollerinde performanslarıyla dikkat çeken çocuk oyuncular Mirza Zarg ve Mirhat Zarg’ın yanı sıra Pelin Batu, İştar Gökseven, Ali Seçkiner Alıcı ve Feride Çetin gibi isimler var.

Festivalin Kısa Film Yarışması’nda ise Cansu Turan’ın yönettiği İnşa Hâli izleyiciyle buluşacak. Baskıcı bir babanın oğlunda yarattığı hasarla yüzleşmek zorunda kaldığı bir öykü anlatan filmin başrolünü Müfit Kayacan üstleniyor.

Programla ilgili detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.