Şu An Okunan
Altın Portakal’da Uluslararası Yarışma Filmleri Açıklandı

Altın Portakal’da Uluslararası Yarışma Filmleri Açıklandı

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda detaylar belli oldu. Beşi kadın yönetmenlere ait olmak üzere toplam on filmden oluşan seçkide yer alan tüm yapımlar Türkiye’deki ilk gösterimlerini festival kapsamında Antalya’da gerçekleştirecek.  

2-9 Ekim tarihleri arasında 58. kez düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin programı yavaş yavaş şekilleniyor. Geçtiğimiz günlerde festivalin Ulusal Belgesel ve Kısa Metraj Film Yarışması’nda görev yapacak jüri üyeleri açıklanmıştı. Ardından bu yılki ulusal yarışmalarda yer alan filmlerin tamamı ve Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyeleri de duyurulmuştu. Son olarak toplam 10 filmin Türkiye prömiyerini gerçekleştireceği Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’ndan detaylar da paylaşıldı. Bu yıl yarışma jürisine yönetmen Dorota Kedzierzawska başkanlık edecek. Jüride Kedzierzawska’ya oyuncu Ali Suliman, film eleştirmeni ve gazeteci Eva af Geijerstam, yönetmen ve yapımcı Guillaume de Seille ve oyuncu Margita Gosheva eşlik edecek. Uluslararası yarışma jürisi filmleri toplam dört dalda değerlendirecek.  

Festivalin uluslararası yarışması bu yıl kadın yönetmenlere eşit alan tanıdığı seçkisiyle dikkat çekiyor. Beşi kadın yönetmenlerin imzasını taşıyan toplam on filmin yer aldığı seçkideki filmlerinin tamamı Türkiye prömiyerini Antalya’da yapacak. Uluslararası festivallere konuk olup çeşitli ödüller almış filmlerin de yer aldığı yarışmada Fred Baillif’in Berlinale’de Generation 14plus bölümünde büyük ödülü kazanan filmi Aile (The Fam) ve Levan Koguashvili’nin Tribeca Film Festivali’nde En İyi Film dâhil üç ödüle layık bulunan filmi 4. Sokaktaki Pansiyon (Brighton 4th) bunların başında geliyor. Paz Fábrega’nın Aurora, Clio Barnard’ın yazıp yönettiği Ali ve Ava (Ali & Ava), Alice Rohrwacher, Pietro Marcello ve Francesco Munzi’nin ortak yönetmenliğinde çekilen Gelecek (Futura), Manuel Nieto Zas’ın İşçi ve Patron (The Employer and the Employee), Clara Roquet’in Libertad, Joaquin del Paso’nun Tel Örgüdeki Delik (The Hole in the Fence), Teemu Nikki’nin Titanik’i Seyretmek İstemeyen Kör Adam (The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic) ve Florence Miailhe’in Yolculuk (The Crossing) filmleri de Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda boy gösterecek diğer yapımlar olarak sıralandı.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda kazananlar 9 Ekim günü gerçekleştirilecek kapanış töreninde belli olacak.  

antalya.ff.com.tr 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.