Şu An Okunan
Altın Portakal’da Ulusal Belgesel ve Kısa Yarışma Jürileri Belli Oldu

Altın Portakal’da Ulusal Belgesel ve Kısa Yarışma Jürileri Belli Oldu

2-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Belgesel ve Kısa Metraj Film Yarışması’nda görev yapacak jüri üyeleri belli oldu.  

Daha önce tartışmalı bir şekilde festivalin programından çıkarılan ancak 2019 yılında Altın Portakal’a geri dönen ulusal yarışmalar arasında yer alan belgesel ve kısa film yarışmalarının jüri üyeleri açıklandı. Festivalde iki yarışmada da En İyi Film ve Jüri Özel Ödülü verilecek. 

Yönetmen Didem Pekün, yönetmen ve senarist Pelin Esmer ve gazeteci-yazar Pınar Öğünç’ten oluşan Ulusal Belgesel Film Yarışması jürisi iki filme toplam 60 bin TL değerinde ödülü sunacak.  

Yönetmen, oyuncu ve senarist Onur Saylak, oyuncu Öykü Karayel ve senarist, yapımcı, yönetmen ve akademisyen Tunç Şahin’den oluşan Kısa Metraj Film Yarışması jürisi de toplam 30 bin TL değerinde ödülü almaya hak kazanan iki filmi belirleyecek.  

Geçtiğimiz yıl pandemi önlemleri çerçevesinde, kısıtlı şartlarda gerçekleştirilen festival bu yıl da Covid-19 tedbirlerine uygun koşullarda düzenlenecek. 6 Eylül 2021 tarihi itibariyle uygulanacak genelge uyarınca seyircilerin film gösterimlerine girişte HES Kodu üzerinden iki doz yapılmış aşı kartlarına veya Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süre içerisinde olmalarına bakılacak. 

Öte yandan festivalin Ulusal Belgesel ve Kısa Metraj Film Yarışmaları’nda yer alacak filmler de önümüzdeki günlerde duyurulacak. 

antalyaff.com.tr 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.