Şu An Okunan
Altın Portakal’da Ulusal Yarışma Filmleri Belli Oldu

Altın Portakal’da Ulusal Yarışma Filmleri Belli Oldu

Antalya Altın Portakal

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde uzun metraj, belgesel ve kısa metraj filmlerin yer aldığı ulusal yarışma filmleri açıklandı. Yarışmalardaki filmlerin tamamı Türkiye’deki ilk gösterimlerini Antalya’da yapacak.

Bu yıl 2-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali‘nin programından detaylar gelmeye devam ediyor. Son olarak uzun metraj, belgesel ve kısa metraj kategorilerinde düzenlenen ulusal yarışmalara seçilen filmlerin tamamı açıklandı.

Mehmet Açar, Muammer Brav ve Sevin Okyay’dan oluşan seçici kurulun kararıyla 44 başvurudan 10 tanesi Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na seçildi. Yarışmaya seçilen yapımların tamamı şöyle sıralandı: Emre Kayiş’in Anadolu Leoparı, Semih Kaplanoğlu’nun Bağlılık Hasan, Necip Çağhan Özdemir’in Bembeyaz, Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun Birlikte Öleceğiz, Ali Tansu Turhan’ın Diyalog, Selman Nacar’ın İki Şafak Arasında, Cemil Ağacıkoğlu’nun Kafes, Tayfun Pirselimoğlu’nun Kerr, Ferit Karahan’ın Okul Tıraşı ve Nazlı Elif Durlu’nun Zuhal filmleri. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak filmlerden Birlikte Öleceğiz, Diyalog, Kafes ve Zuhal Türkiye ve dünya prömiyerlerini Antalya’da yapacak. Anadolu Leoparı, Bembeyaz, Diyalog, İki Şafak Arasında ve Zuhal, ilk filmini imza atan yönetmenlerin aday olabildiği Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü için de yarışacak. 

Azra Deniz Okyay, Hayaletler, Altın Portakal
Altın Portakal’da geçtiğimiz yıl En İyi Film ödülünü Azra Deniz Okyay imzalı Hayaletler kazanmıştı.

Festivalin belgesel ve kısa film yarışmalarında yer alacak filmleri ise Doç. Dr. Ahmet Gürata, Senem Erdine ve Engin Palabıyık’tan oluşan seçici kurul belirledi. Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’na yapılan 151 başvuru arasından seçilen 12 yapım da şöyle: Mazlum Demir’in Agna, Burcu Uğuz’un Aile Tablosu, Muhammed Seyyid Yıldız’ın Ajotin, Yasemin Demirci’nin Gece Kuşağı, Aziz Alaca’nın Göl Kenarı, Ali Tansu Turhan’ın İkinci Gece, Okan Avcı’nın Kaya, Volkan Güney Eker’in Larva, Musab Tekin’in Rewşen, Elif Refiğ’in Siz Biraz Uzak Kaldınız, Adar Baran Değer’in Soğuk ve Can Merdan Doğan’ın Stiletto: Pembe Bir Aile Trajedisi filmleri.

Aynı seçici kurul Ulusal Belgesel Film Yarışması’na yapılan 49 başvuruyu da değerlendirerek 9 yapımda karar kıldı. Yarışmaya seçilen Didem Şahin’in Acı ve Tatlı, Ebru Şeremetli’nin An Kalır, Aslı Akdağ’ın Bekleyiş, Ersen Çıra’nın “EDE” Bir Ayrılık, Bir Yoksulluk, Bir Ölüm, Volkan Üce’nin Her Şey Dâhil, Ümran Safter’in Kapıyı Açık Bırak, Mehmet Emre Battal’ın Muhtaç, Tayfun Belet’in Unkapanı: Bitmeyen Masal ve Esra Yıldız’ın Vatansız filmleri de ilk gösterimlerini festival kapsamında Antalya’da yapacak. 

Daha önce belgesel ve kısa film jürileri açıklanan 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda görev yapacak jüri üyelerinin ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Altın Portakal’la ilgili gelişmeleri festivalin internet sitesi üzerinden takip etmek mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.