Şu An Okunan
42. İstanbul Film Festivali’nden İlk Detaylar

42. İstanbul Film Festivali’nden İlk Detaylar

42. İstanbul Film Festivali’nden ilk detaylar duyuruldu. Festivalin Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film yarışmalarında görev yapacak jüri üyeleri belli oldu.

Pandemi koşulları nedeniyle iki yıl boyunca farklı koşullarda ve geniş zaman aralıklarında düzenlenen İstanbul Film Festivali, geçtiğimiz sene gelenekselleşmiş tarih aralığına ve gösterim düzenine geri dönmüştü. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali bu sene 7-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yeni yılın gelişiyle birlikte festivalden ilk detaylar da belli olmaya başladı. Bu yıl 42. kez gerçekleştirilecek festivalin Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film Yarışması jürileri İKSV tarafından duyuruldu.

Festivalin Ulusal Belgesel Yarışması jürisi yönetmen Cem Kaya, yönetmen Etna Özbek ve akademisyen Lalehan Öcal’dan oluşuyor. 20.000 TL değerindeki En İyi Belgesel ödülü, jürinin değerlendirmesi sonucu sahibini bulacak.

Festivalin Ulusal Kısa Film Yarışması jürisinde ise yönetmen Volkan Güney Eker, yönetmen, çizgi roman sanatçısı Yorgos Goussis ve fotoğrafçı, yönetmen Aylin Kızıl yer alıyor. Kısa film yapımını özendirmeyi, bu alanda gelişimi desteklemeyi ve nitelikli kısa filmleri izleyiciyle buluşturmayı hedefleyen yarışmaya en fazla 20 dakika uzunluğundaki filmler başvurabiliyor. Jürinin belirlediği bir kısa filme Anadolu Efes tarafından 20.000 TL değerindeki En İyi Kısa Film ödülü verilecek.

42. İstanbul Film Festivali’ne başvurular 20 Ocak’ta sona erecek. Festivalle ilgili gelişmelere İKSV’nin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.