Şu An Okunan
Apple TV Plus Yayına Başlıyor

Apple TV Plus Yayına Başlıyor

Apple’ın kurduğu streaming platformu Apple TV Plus, Kasım ayında dünya çapında yayına başlıyor.

Apple’ın ilk tanıtımını Mart 2019’da yaptığı, Netflix, Amazon Prime ve Hulu gibi streaming platformlarına rakip olması beklenen Apple TV Plus’ın 1 Kasım itibariyle yüzden fazla ülkede yayına başlayacağı açıklandı.

Apple CEO’su Tim Cook’un 10 Eylül’de düzenlenen özel etkinlikte ayrıntılarını açıkladığı platformun aylık abonelik ücreti 4,99 dolar olacak ve Apple kendi ürünlerinden satın alan kullanıcılarına bir yıllık ücretsiz abonelik hediye edecek.

Apple, bu yeni platforma orijinal içerik üretmek üzere M. Night Shyamalan, Steven Spielberg, Damien Chazelle, Sofia Coppola ve J.J. Abrams gibi isimlerle anlaştığını daha önce duyurmuştu. 10 Eylül’deki etkinlikte öne çıkarılan orijinal yapımlarsa diziler oldu: Reese Witherspoon, Jennifer Aniston ve Steve Carell’lı The Morning Show, başrolünü Hailee Steinfeld’in üstlendiği Emily Dickinson biyografisi Dickinson ve Jason Momoa’lı bilimkurgu dizisi See. Netflix’in aksine nicelikten ziyade niteliğe önem verecek gibi görünen Apple TV Plus’ın bu anlamda HBO’yu örnek aldığı söyleniyor.

Apple TV Plus’ın, dijital mecraları kendi denetimine alan yeni RTÜK kanunları sonrası ülkemizde nasıl bir yol izleyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.