Şu An Okunan
Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde ‘Yeni Bir…’ Ödülü Sahibini Buldu

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde ‘Yeni Bir…’ Ödülü Sahibini Buldu

Ayvalık Uluslararası Film Festivali kapsamında dağıtılan ‘Yeni Bir…’ ödülünün sahibi belli oldu. Bu yıl senaryo dalında verilen ödül Sanki Her Şey Biraz Felaket filmiyle Umut Subaşı’nın oldu.

Seyir Derneği çatısı altında düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali, 14 Eylül akşamı Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da düzenlenen açılış töreniyle kapılarını açtı. Herhangi bir yarışmanın düzenlenmediği festival dâhilinde verilen ‘Yeni Bir…’ ödülünün bu yılki sahibi de aynı törende ödülünü teslim aldı. Geçtiğimiz yıl festival bünyesine dâhil edilen ve Mey|Diageo’nun katkılarıyla verilen ‘Yeni Bir…’ ödülü yönetmenden oyuncuya, senaristten kurgucuya kamera arkası ya da önünde görev alan ve o yıl içinde gösterdiği başarılarla öne çıkan genç bir sinemacıya sunuluyor.

Ödülün bu yılki sahibi yönetmen, senarist, yazar, yapımcı ve ressam Tayfun Pirselimoğlu, yapımcı Dilde Mahalli, kurgucu, yönetmen Eytan İpeker, sinema yazarı, film programcısı Nil Kural ve oyuncu Selen Uçer’den oluşan seçici kurulun kararıyla belirlendi. İkinci yılında senaryo dalında verilen 50.000 TL değerindeki ‘Yeni Bir…’ ödülü Sanki Her Şey Biraz Felaket filmiyle Umut Subaşı’na gitti. Subaşı’nın yazıp yönettiği ilk uzun metraj film olan Sanki Her Şey Biraz Felaket, 17 Eylül Pazar günü saat 16:30’da Vural Sineması’nda gösterilecek.

19 Eylül’e dek sürecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’ne dair gelişmelere festivalin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.