Şu An Okunan
Başka Market Ödülleri Sahiplerini Buldu

Başka Market Ödülleri Sahiplerini Buldu

Başka Sinema tarafından ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu olarak hayata geçirilen Başka Market’in üç kategoride dağıttığı ödüller sahiplerini buldu.

Onuncu yılında yeni bir yapılanma içerisine giren Başka Sinema‘nın bu kapsamda geliştirdiği ilk proje olan Başka Market, bir ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu olarak tasarlandı. Türkiye film endüstrisinin gelişimine katkı sunmayı, ortak yapımların sayısının artmasını ve filmlerin, henüz proje aşamasından uluslararası sinema profesyonellerinin radarına girmesine zemin yaratmayı amaçlayan Başka Market’in ilk organizasyonu Geliştirme Aşamasındaki Kurmaca Filmler, Kurmaca Work-in-Progress ve Belgesel Work-in-Progress olmak üzere üç kategoride düzenlendi. İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Festival Scope, Eventival ve Documentary Association of Europe tarafından desteklenen, ödül sponsorları arasında Filmarka, BluTV, GeniusPark ve Tam Tam Media’nın olduğu organizasyonda ilk ödüller de sahiplerini buldu.

Başka Market’in Geliştirme Aşamasındaki Kurmaca Filmler bölümüne seçilen sekiz projeyi Tallinn Black Nights Film Festivali Endüstri Direktörü Marge Liiske, Cinefrance Studios’da yapımcı olan Renan Artukmaç ve yönetmen Selcen Ergun değerlendirdi. Beş projenin yer aldığı Kurmaca Work-in-Progress bölümündeki filmleri değerlendiren jüri Doha Qumra Endüstri Direktörü Ali Khechen, yapımcı Aslı Filiz ve Selanik Uluslararası Film Festivali Programcısı Dimitris Kerkinos’tan oluşurken yine beş projenin seçildiği Belgesel Work-in-Progress bölümü jürisinde yapımcı Anke Petersen, yapımcı Haşmet Topaloğlu ve FIDMarseille seçiçi kurul üyesi Marco Cipollini yer aldı.

Jürilerin değerlendirmesi sonucu Başka Market’te ödül kazanan projelerin tamamı şu şekilde:

Geliştirme Aşamasındaki Kurmaca Filmler

  • Post Prodüksiyon Ödülü: Mardin’in En Güzel Kızı (Yön. Ali Kemal Güven, Yap. Seda Özkaraca)
  • Filmarka Ekipman Desteği: Onu Ellerinden Tanıdım (Yön. Ömer Çapoğlu, Yap. Nadir Öperli, İrem Akbal)
  • Başka Sinema Dağıtım Ödülü: Bekes (Yön. Mahsum Taşkın, Yap. Vildan Erşen)

Kurmaca Work-in-Progress

  • BluTV Destek Ödülü (100.000 TL): Karanlıkta Islık Çalanlar (Yön. Pınar Yorgancıoğlu, Yap. Zeynep Ekmekçi, Dilde Mahalli, Bekir Yusuf Açıksöz, Önder Furkan Besli)
  • TamTam Media Renk Düzenleme Ödülü: Sahibinden Rahmet (Yön. Emre Sert, Gözde Yetişkin, Yap. Emre Sert, Gözde Yetişkin, Kerem Çelebi, Ender Sevim)
  • Başka Sinema Dağıtım ve Promosyon Ödülü: Döngü (Yön. Erkan Tahhuşoğlu, Yap. İris Tahhuşoğlu)

Belgesel Work-in-Progress

  • GeniusPark Renk Düzenleme Ödülü: Suya Düşenler (Yön. Selen Heinz, Yap. Yeşim Ustaoğlu, Behrooz Hashemian)
  • Başka Sinema Dağıtım Ödülü: Whose Dream Are You Living? (Yön. Mohammad Tabarsa, Yap. Mahnaz Tafaghi)

Başka Market’te yer alan tüm projelerin video sunumları Aralık ayı sonuna kadar Festival Scope üzerinden erişime açık olacak ve sektör profesyonellerince takip edilebilecek. Gelecek yıl fiziksel bir etkinlik olarak kurgulanması planlanan Başka Market’le ilgili detaylı bilgiye Başka Sinema’nın internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.