Şu An Okunan
Başka Sinema Evde Festival’den ‘Yeni Yıl Seçkisi’

Başka Sinema Evde Festival’den ‘Yeni Yıl Seçkisi’

After Yang

Başka Sinema Evde Festival kapsamında hazırlanan ‘Yeni Yıl Seçkisi’ 30 Aralık – 19 Ocak 2023 tarihleri arasında seyirciyle buluşacak.

Başka Sinema, yeni yıl kutlamalarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ‘Başka 1 Ocak’ programını duyuran Başka Sinema, aylık periyotlarda düzenlediği ‘Evde Festival’ kapsamında da yeni yıla özel bir program hazırladı. ‘Yeni Yıl Seçkisi’ etkinliğinin başladığı 30 Aralık’tan itibaren her gün yeni bir film izlemeye açılacak. Tüm filmleri içeren ‘Tam Film Paketi’ seçeneğini alan kullanıcılar ise festival boyunca seçkide yer alan filmlerden dilediklerini izleme imkânına sahip olacaklar.

Evde Festival’in yeni yıl temalı seçkisinde Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümündeki gösteriminin ardından Sundance’te Alfred P. Sloan Film Ödülü’nü kazanan Kogonada imzalı Yang’dan Sonra (After Yang, 2021), dünya prömiyerini Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde yapan Panah Panahi’nin ilk uzun metrajı Yola Devam (Jaddeh Khaki, 2021), Cannes’da Eleştirmenler Haftası bölümünde Büyük Ödül ve SACd Ödülü’nü kazanan Andrés Ramírez Pulido imzalı Sürü (La Jauría) ve Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde gösterilen Alex Garland imzalı Adamlar (Men) filmleri öne çıkıyor. Bunlarla birlikte Patricio Guzmán imzalı Benim Hayali Ülkem (Mi país imaginario) ve Ti West imzalı X filmleri de izlenebilecek.

‘Yeni Yıl Seçkisi’ biletleri 27 Aralık itibariyle ön satışa sunulacak. Ayrıntılı bilgiyi Başka Sinema’nın internet sitesi üzerinden edinmek mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.