Şu An Okunan
‘Başka 1 Ocak’ Programı Açıklandı

‘Başka 1 Ocak’ Programı Açıklandı

EO, Aİ

Başka Sinema’nın ‘Başka 1 Ocak’ programı 2022’nin adından sıkça söz ettiren filmlerinden dördünü bir araya getiriyor.

Başka Sinema’nın gelenekselleşen ‘Başka 1 Ocak’ programından detaylar belli oldu. Programda bu sene ulusal ve uluslararası festivallerden övgü toplayan ve ödül kazanan yapımlardan bir seçki sunuluyor. Gösterimler İstanbul’da Kadıköy Sineması, Altunizade Capitol Spectrum, Nişantaşı City’s AVM CineWam, Ankara’da Büyülü Fener Kızılay Sineması ve İzmir’de Karaca Sineması’nda gerçekleştirilecek.

Seçki, Cannes’da Jüri Büyük Ödülü’nü Claire Denis’nin Öğle Güneşinde Yıldızlar (Stars at Noon) filmiyle paylaşan Lukas Dhont imzalı Yakın (Close), Penélope Cruz’un başrolde olduğu Emanuele Crialese imzalı Uçsuz Bucaksız (L’immensità), Cannes’da Jüri Ödülü’nü The Eight Mountains (Le otto montagne) filmiyle paylaşan Jerzy Skolimowski imzalı (EO) ve Alexandru Belc’in, Cannes’ın Belirli Bir Bakış bölümünde En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldüğü Metronom filmlerini bir araya getiriyor.

Metronom
Metronom

‘Başka 1 Ocak’ etkinliğinin program takvimine Başka Sinema’nın internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.