Şu An Okunan
Black Panther 2’nin Vizyon Tarihi Belli Oldu

Black Panther 2’nin Vizyon Tarihi Belli Oldu

Merakla beklenen Black Panther 2’nin vizyon tarihi resmî olarak duyuruldu. Marvel sinematik evreninin mimarı Kevin Feige’nin D23 Expo’da yaptığı açıklamaya göre, devam filmi için belirlenen tarih 6 Mayıs 2022.

İki yılda bir düzenlenen D23 Expo’nun bu seneki ayağında, yayın hayatına hazırlanan Disney+’a ve Marvel Sinematik evrenine dair pek çok gelişme duyuruldu.

Black Panther‘ın 2022’de vizyona girmesi planlanan devam filminin yönetmenliğini ve senaristliğini, ilk filmde olduğu gibi Ryan Coogler üstlenecek. İlk filmin başrolünde yer alan Chadwick Boseman’ın yanı sıra Martin Freeman da devam filminde yer alacağı kesinleşen isimler arasında.

Akademi ödüllü Black Panther, 2018 yılında vizyona girmiş ve büyük gürültü koparmıştı. Küresel çapta büyük gişe hasılatı yakalarken eleştirmenlerden de övgü toplamıştı. Marvel sinematik evreninde kendine has bir yer edinen film, geçtiğimiz yılın en önemli popüler kültür olaylarından birine dönüşmüştü. Bunda en önemli etkenlerden biri de Marvel filmleri arasında siyah karakterlerin temsilinin en yoğun olduğu filmin Black Panther olmasıydı.

Bir dönem ABD siyasetinde derin etkiler bırakan Kara Panterler’e de bolca gönderme yapan film, siyasi duruşunun derinliği tartışmaya açık olsa da, tasvir ettiği Wakanda diyarıyla popüler kültürde çokça ses getirmişti. Dünyanın bihaber olduğu bu esrarengiz diyar Wakanda, yalnızca siyahların yaşadığı ve diğer dünya ülkelerinin çok üzerinde bir teknolojiye sahip fütüristik bir bölge olarak tasvir ediliyordu. Wakanda selamı da filmle birlikte popüler kültüre şimşek hızıyla giriş yapmıştı.

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.