Şu An Okunan
George A. Romero’nun Uzun Süre Kayıp Olan Filmi

George A. Romero’nun Uzun Süre Kayıp Olan Filmi

George A. Romero’nun uzun süre bir kopyası bulunamayan ve geniş çaplı bir gösterim şansını hiç yakalayamayan 1973 yapımı filmi The Amusement Park yenilenmiş kopyasıyla izleyici karşısına çıkacak.

Guillermo del Toro ile beraber ortaya koydukları işlerle tanıdığımız yazar Daniel Kraus, yaklaşık iki yıl kadar önce, George A. Romero’nun kayıp filmi The Amusement Park’ı yeniden gündeme getirmişti. Filmin bir kopyasına ulaştığını sosyal medya hesabından duyuran Kraus filmden hayli etkilendiğini vurgulamıştı. Ona göre, “Yaşayan Ölülerin Gecesi (Night of the Living Dead, 1968) ile birlikte Romero’nun en korkunç filmi”ydi bu. Kraus, hiçbir zaman toplu bir seyirci grubunun önüne çıkma fırsatı bulamayan film için yapılan yorumları da paylaşmıştı. Filmi 30 yıl önce izleme şansı bulan akademisyen Tony Williams The Amusement Park hakkında şunları söylemişti: “Bu film Amerikan toplumu için çok fazla olabilir, belki de bir sandıkta kilitli kalması daha iyi! Romero’nun Amerikan toplumunu kıyasıya eleştiren filmografisi boyunca hiç bu kadar sert bir yapım görmemiştik!”

2017 yılında kaybettiğimiz George A. Romero’nun eşi ve yapımcısı Suzanne Desrocher, yönetmenin adına kurulan vakıfla beraber, The Amusement Park’ın 4K formatında restore edilmesi için harekete geçti. Filmin dünya çapındaki dağıtım hakları ise Yellow Veil Pictures tarafından satın alındı. Korku sinemasını derinden etkileyen usta yönetmenin bu gizemli filmini nihayet izlemek için tüm koşullar oluşmuş gibi gözüküyor.

Lincoln Maazel’ın başrolde olduğu The Amusement Park, yaşı ilerlemiş bir adamın Amerikan toplumunda maruz kaldığı ayrımcılıklara odaklanıyor.

Kaynak: IndieWire

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.