Şu An Okunan
Büyükada’da Açık Hava Gösterimleri

Büyükada’da Açık Hava Gösterimleri

Büyükada’da Tarihi Arabacılar Meydanı’nda kurulan açık hava sineması yaz boyunca pek çok gösterime ev sahipliği yapacak.

Salgın günlerinde açık hava sinemalarının öneminin katbekat arttığı malum. Adalar Belediyesi tarafından düzenlenen gösterimler de bu anlamda ayrı bir önem taşıyor. Yaz boyunca her hafta perşembe, cuma ve cumartesi günleri 20:30’da seyirciyle buluşacak filmlerden şimdilik yalnızca on tanesi belirlenmiş durumda.

Seçkide Türkiye’den ve dünya sinemasından pek çok unutulmaz yapım yer alıyor. Atıf Yılmaz klasiği Selvi Boylum Al Yazmalım’la başlayacak gösterimler, Yılmaz Güney’in senaryosunu yazıp Zeki Ökten’in yönettiği Sürü, Lütfi Akad klasiği Vesikalı Yarim, Bong Jong-ho’nun son dönemi kasıp kavuran bol ödüllü filmi Parazit, Giuseppe Tornatore’nin sinemaya bir aşk mektubu yazdığı Cennet Sineması ve Yorgos Lanthimos’un kendine has tarzını konuşturduğu Sarayın Gözdesi gibi filmlerle devam edecek.

AçıkhavADA Sinema başlıklı programın açılış gecesinde Sivas (2014) ile tanıdığımız yönetmen Kaan Müjdeci bir konuşma yapacak.

AçıkhavADA Sinema programının şu ana kadar belli olan programı şöyle:

16 Temmuz Perşembe SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM (1977)
17 Temmuz Cuma ARIZONA RÜYASI (ARIZONA DREAM, 1992)
18 Temmuz Cumartesi PARAZİT (GISAENGCHUNG, 2019)
19 Temmuz Pazar MAVİ BONCUK (1974)
23 Temmuz Perşembe SARI MERCEDES (1992)
24 Temmuz Perşembe RUHLARIN KAÇISI (SPIRITED AWAY, 2001)
25 Temmuz Cumartesi ACI VE ZAFER (DOLOR Y GLORIA, 2019)
26 Temmuz Pazar TOSUN PAŞA (1976)

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.