Şu An Okunan
Charlie Kaufman’dan Beş Yıl Sonra İlk Film

Charlie Kaufman’dan Beş Yıl Sonra İlk Film

Son olarak 2015’te Anomalisa’ya imza atan Charlie Kaufman, I’m Thinking of Ending Things isimli yeni filmiyle dijital platform Netflix’te seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Yakın zamanda, bir sinema eleştirmeninin zihninde dolanan romanı ‘Antkind’ın yayımlanmasıyla gündeme gelen Charlie Kaufman bu kez yeni filmiyle adından söz ettiriyor. John Malkovich Olmak (Being John Malkovich, 1999), Tersyüz (Adaptation, 2002) ve Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004) gibi filmlerin senaryosuna imza atarak Hollywood’un en yaratıcı zihinlerinden biri olduğunu tekrar ve tekrar kanıtlayan Kaufman, ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu Synecdoche, New York (2008) ile de, insan zihninin kıvrımlarını didik didik eden, kendine has labirentimsi öykülerini perdeye taşımakta mahir olduğunu göstermişti.

Kaufman, zihninde New York’u yeniden yaratıp tekrar ve tekrar parçalara ayırdığı özgün filmi Synecdoche, New York’tan yedi yıl sonra bambaşka bir filmle çıkagelmişti: Stop-motion animasyon tekniğiyle çekilen Anomalisa Venedik’te Jüri Büyük Ödülü’nü kazanarak bu türün dramatik olanaklarına dair pek çoklarına ilham vermişti.

Yönetmenin yeni filmi I’m Thinking of Ending Things, Iain Reid’in çok satan romanından beyazperdeye uyarlandı. Jesse Plemons, Toni Collette, Jessie Buckley gibi isimlerin başrolde olduğu film, ilişkilerinde gelgitli bir dönemden geçen bir çiftin seyahatiyle başlıyor. Jake (Plemmons), kız arkadaşıyla birlikte, çocukluğunun geçtiği aile evine dönüyor ve başlangıçta normal gözüken her şey zamanla çığrından çıkıyor. Kaufman’dan alışık olduğumuz üzere, hafıza ve aşk gibi temaların üzerine giden, bilincin ve gerçekliğin sınırlarını zorlayan sıradışı bir korku filmi I’m Thinking of Ending Things.

Kaufman, verdiği söyleşilerde I’m Thinking of Ending Things hakkında şöyle diyor: “yalnızlık, umutsuzluk ve pişmanlık… bu filmin kumaşında bu duygular yatıyor.”

4 Eylül’de Netflix’te seyirci karşısına çıkacak filmin afişi de görücüye çıktı.

 

Kaynak: Entertainment Weekly

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.