Şu An Okunan
İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülleri Açıklandı

İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülleri Açıklandı

İstanbul Film Festivali kapsamında verilen Sinema Onur Ödülleri bu yıl oyuncular Gülsen Tuncer ve Meral Çetinkaya’ya takdim edilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 8-19 Nisan tarihleri arasında 41’incisi gerçekleştirilecek İstanbul Film Festivali’nden detaylar belli olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde festivalin Ulusal Yarışma Jürisi’nin yönetmen Onur Ünlü başkanlığında toplanacağı duyurulmuştu. Son olarak festival kapsamında verilen Sinema Onur Ödülleri’nin sahipleri de belli oldu.

Bu yıl Sinema Onur Ödülleri kırka yakın filmde kamera arkasında görev alan, Ertem Göreç imzalı Harakiri‘nin (1975) yönetmen yardımcılığını üstlenen, oyunculuk kariyerine ise Fatmagül’ün Suçu Ne (1986), A Ay (1988), Berdel (1990) gibi pek çok film ve televizyon dizisi sığdıran Gülsen Tuncer ile Zeki Ökten imzalı Ağrı Dağı’nın Gazabı‘yla (1973) adım attığı sinema yolculuğu boyunca Firar (1984), Uçurtmayı Vurmasınlar (1989), Suyun Öte Yanı (1991), Karanlıktakiler (2009) gibi çok sayıda filmin yanı sıra çeşitli dizilerde de rol alan Meral Çetinkaya’ya verilecek. Ödüller festivalin 7 Nisan’da yapılacak açılış töreninde sahiplerine sunulacak.

Festivalin ‘Türkiye Sineması’ bölümünde filmler Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması başlıklarında izleyiciyle buluşurken Ulusal Yarışma’da en iyi filme verilen Altın Lale ödülüyle birlikte çeşitli dallarda da ödüller sunuluyor. ‘Türkiye Sineması’ danışma kurulunda sinema yazarları Engin Ertan, Kaan Karsan, Nil Kural ve Esin Küçüktepepınar yer alıyor. Kısa film danışma kurulu ise Öykü Canlı, Serdar Kökçeoğlu ve Ahmet Toğaç’tan oluşuyor. 41. İstanbul Film Festivali’ne Türkiye’den katılacak filmler için son başvuru tarihi 21 Ocak.

Öte yandan pandemi şartlarından dolayı geçen yıl kademeli olarak düzenlenen festivalin salgının devam ettiği bu dönemde hangi koşullarda organize edileceği ise belirsizliğini koruyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.