Şu An Okunan
Kino 2022 Programı Diyarbakır’da

Kino 2022 Programı Diyarbakır’da

Güncel Almanya sinemasının dikkat çeken örneklerini Türkiyeli seyircilerle buluşturan Kino 2022: Alman Filmleri Türkiye’de etkinliği, 11-13 Kasım tarihleri arasında Diyarbakır’da gerçekleştirilecek gösterimlerle bu yılki yolculuğunu tamamlıyor.

Goethe-Institut’un German Films işbirliğiyle düzenlediği Kino 2022: Alman Filmleri Türkiye’de programı, İstanbul’daki etkinliğinin ardından Ekim ayında İzmir’e taşınmıştı. 33. Ankara Film Festivali kapsamında Ankara’ya konuk olan Kino 2022, yılın son etkinliğini Diyarbakır’da gerçekleştirecek. Diyarbakır Sanat Merkezi (DSM) ve Mordem Sanat işbirliğiyle 11-13 Kasım tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte güncel Almanya sinemasının dikkat çeken örneklerinden bir seçki sunuluyor.

Kino 2022’nin Diyarbakır gösterimlerinin açılışını Cem Kaya’nın prömiyerini Berlin Film Festivali’nde yapan belgeseli Aşk, Mark ve Ölüm yapacak. Kaya’nın 2017 yılından beri üzerinde çalıştığı belgesel Türkiyeli gurbetçilerin müzik kültürüne odaklanıyor.

Aşk, Mark ve Ölüm

Prömiyerini yaptığı Berlinale’den En İyi Başrol Performansı (Meltem Kaptan), En İyi Senaryo ve Sanat Sinemaları Birliği Ödülü’yle dönen Andreas Dresen imzalı Rabiye Kurnaz George W. Bush’a Karşı (Rabiye Kurnaz gegen George W. Bush, 2021), Alman Film Ödülleri’nde En İyi Film dâhil dokuz ödül kazanan Andreas Kleinert imzalı Sevgili Thomas (Lieber Thomas) ve Karlovy Vary Film Festivali’nden FIPRESCI Ödülü’yle ayrılan Shawkat Amin Korki imzalı Sınav (The Exam, 2021) seçkinin öne çıkan yapımları olarak göze çarpıyor. Ayrıca yönetmen Korki, filmin 12 ve 13 Kasım’daki gösterimlerine bizzat katılarak seyircilerle bir araya gelecek. Savaşın gölgesinde, erkek egemen ve yozlaşmış bir toplumda geçen Sınav‘da iki kız kardeşin hayatlarını kazanma mücadelesi anlatılıyor.

Bunların yanı sıra Doğu Almanya’da idam edilen son kişinin hikâyesini anlatan Franziska Stünlkel imzalı Son İnfaz (Nahschuss, 2021) ve adını bundan 80 yıl önce, Nazi rejiminin üst düzey yetkililerinin gerçekleştirdiği toplantıdan alan Matti Geschonneck imzalı Wannsee Konferansı (Die Wannseekonferenz) adlı filmleri de izlemek mümkün.

Diyarbakır Mordem Sanat’ta yapılacak gösterimlerin tamamı ücretsiz. Programla ilgili detaylı bilgi edinmek için Kino 2022’nin internet sitesi ziyaret edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.