Şu An Okunan
Komedyen Jerry Stiller Öldü

Komedyen Jerry Stiller Öldü

92 yaşında hayata veda eden New Yorklu oyuncu, en çok Seinfeld’deki “George’un babası” olarak tanınıyordu.

Amerikalı komedyen Jerry Stiller, 92 yaşında aramızdan ayrıldı. Stiller en çok, Seinfeld (1989 – 1998) dizisinde canlandırdığı Frank Costanza karakteri ve bir diğer sitcom The King of Queens’le (1998 – 2007) tanınıyordu. Stiller, akıllarda her şeyden çok ‘komik bir baba’ olarak yer etmişti. Ünlü Hollywood yıldızı Ben Stiller’ın babası, Seinfeld’deki George’un babası ve The King of Queens’de Carrie’nin babası… Çabuk sinirlenip çabuk telaşlanan, ufak tefek meselelere takılan, enerjisi yüksek tiplemeleriyle, çok sevilen bir komedyendi.

Jerry Stiller (sağda) Seinfeld‘den bir sahnede

Aktör kariyerinin ilk parlak çıkışını, karı-koca komedi ikilisi Stiller & Meara ile 1960’larda yapmıştı. Stiller’ın Yahudi, eşi Anne Meara’nın ise İrlanda kökenli Katolik oluşundan doğan zıtlıklar, ikilinin başlıca mizah malzemesini oluşturuyordu. Aktörün Amerika dışında geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan rol ise, dördüncü sezonunda katıldığı Seinfeld’deki ‘huysuz baba’ Frank olmuştu. Broadway müzikallerinde de rol alan Jerry Stiller’ın yan rollerde yer aldığı sinema filmleri arasında Airport 1975 (1974), Saç Spreyi (Hairspray, 1988 ve 2007 versiyonları) ile oğlu Ben Stiller’ın Zoolander serisi (2001 ve 2016) bulunuyordu. Jerry Stiller 1927 Brooklyn, New York doğumluydu.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.