Şu An Okunan
Köprüde Buluşmalar Kısa Film Atölyesi Başvuruları Başladı

Köprüde Buluşmalar Kısa Film Atölyesi Başvuruları Başladı

Köprüde Buluşmalar

Köprüde Buluşmalar’ın bu yıl 15-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kısa Film Atölyesi’ne başvurular başladı. Başvuru için son tarih 17 Eylül.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali’ne paralel olarak düzenlenen ve sinemacılara uluslararası ortaklıklar kurma konusunda zemin oluşturmayı amaçlayan Köprüde Buluşmalar, İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle 2017 yılında başlattığı Kısa Film Atölyesi’yle ilk ve ikinci kısa filmini yapacak yeni nesil sinemacılara desteğini sürdürüyor. Bu yıl altıncı kez düzenlenecek olan Kısa Film Atölyesi’ne 17 Eylül 2021 tarihine kadar başvuru yapılabiliyor. Atölyede belirlenecek üç projeye destek verilecek.

Köprüde Buluşmalar bu yıl 2-9 Nisan tarihleri arasında tamamen çevrimiçi ortamda düzenlendi. Program kapsamında Kasım ayında düzenlenecek Kısa Film Atölyesi’nin koşulları ise pandemi şartlarına göre belli olacak.

Kısa filmlerin sinema sektöründeki önemine dikkat çekmeyi, uluslararası seviyede yapımların artmasına katkıda bulunmayı ve sinemacıların proje ve filmlerini geliştirmelerine destek sağlamayı amaçlayan atölye bu yıl pandemi tedbirlerine bağlı olarak fiziksel veya çevrimiçi ortamda düzenlenecek.

Başvurular arasından seçilen beş kısa film projesinin yazar, yönetmen ve yapımcıları sinema sektöründen deneyimli isimlerle grup çalışması formatında çalışacaklar. Üretim sürecinin farklı alanlarında çalışan uzman kişilerle yapılacak derslerle yapım sürecine detaylı bir şekilde hazırlanacaklar. Sinemacılar arasında işbirliği sağlamayı da hedefleyen atölyenin sonunda ekipler yapımcı-yönetmen çalışması disiplinini geliştirmiş ve eğitmenler ile birlikte projelerinin profesyonel sunum dosyasını hazırlamış olacaklar.

Aylin
Aylin

Bugüne dek atölyeye katılan filmlerden Ozan Yoleri’nin çektiği ve Alara Hamamcıoğlu’nun yapımcılığını üstlendiği Aylin (2019) dünya prömiyerini Palm Springs Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirdi. Sami Morhayim’in yönetmenliğini, Hilal Şenel’in yapımcılığını üstlendiği Susam (2021) ise 40. İstanbul Film Festivali Kısa Film Seçkisi’nde yer aldı. 13 yaşındaki bir Yahudi çocuğun bar mitzvah sabahı yaşadıklarından yola çıkan proje Sinema Genel Müdürlüğü’nce de desteklendi. Ayrıca Büşra Atamer Balkan’ın Manzara (2019), Onur Sefer’in Bugün Ölmek İstemiyorum (2019) ve İmran Deniz Göktaş’ın Tatilin İlk Günü (2017) filmleri de tamamlanan projeler arasında.

6. Kısa Film Atölyesi’ne dair detaylı bilgi edinmek için İKSV’nin internet sitesi ziyaret edilebilir. Atölyeye başvurular da aynı siteden yapılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.