Şu An Okunan
Luma Kısa Film Festivali 24 Mayıs’ta Başlıyor

Luma Kısa Film Festivali 24 Mayıs’ta Başlıyor

Yeditepe Üniversitesi Sinema Kulübü ve Ay Yapım işbirliğinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Luma Kısa Film Festivali 24-26 Mayıs tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenecek.

Luma Kısa Film Festivali’nden ilk detaylar belli olmaya başladı. Yeditepe Üniversitesi ve Ay Yapım’ın ortaklığıyla hayata geçirilen festival hayal etti̇ği̇ kısa fi̇lm projeleri̇ni̇ gerçekleşti̇rmek isteyen öğrenci̇leri̇ desteklemeyi ve genç yetenekleri̇ teşvi̇k etmeyi çıkış noktası kabul ediyor. Festival vesilesiyle yeni senarist ve yönetmenlerin keşfedilmesini sağlamak, nitelikli kısa film yapımlarını izleyiciye ulaştırmak, Türkiye’de sanat değeri yüksek kısa filmlerin yapımını özendirmek ve bu alanda gelişimi desteklemek amaçlanıyor. Festivalin yarışmalı bölümlerine sadece öğrencilerin başvuruları kabul ediliyor. Festival Kısa Film Yarışması, Kısa Film Senaryo Yarışması ve Uzun Metraj Senaryo Yarışması’nın yanı sıra kısa film gösterimleri, atölye çalışmaları ve söyleşiler gibi bir dizi etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.

Yeditepe Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü öğretim üyeleri ile Yeditepe Üniversitesi Sinema Kulübü Yönetim Kurulu’nun ön jüriyi oluşturduğu festivalin yarışmalı bölümlerinde jüri olarak görev alacak isimler de duyuruldu. Kısa Film Senaryo Yarışması jürisi senarist Ece Yörenç, yapımcı Kerem Çatay ve yönetmen, senarist ve oyuncu Onur Saylak’tan oluşuyor. Jürinin belirlediği üç kısa film projesi 15.000’er TL değerindeki En İyi Senaryo Ödülü’yle desteklenecek. Festivalin Kısa Film Yarışması jürisinde ise yönetmen Ali Bilgin, oyuncu ve yönetmen Erkan Kolçak Köstendil ve senarist Sema Ergenekon yer alıyor. Jürinin kararıyla yılın en iyi 10 öğrenci filmi belirlenecek ve bu filmlerden birine 10.000 TL değerindeki En İyi Kısa Film Ödülü verilecek. Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla bir kısa filme de İzleyici Ödülü olarak 5.000 TL sunulacak.

Festival kapsamında uzun metraj senaryo yazan öğrenciler için de bir bölüm bulunuyor. Uzun Metraj Senaryo Yarışması jürisi yönetmenler Ahmet Katıksız, Erdem Tepegöz ve Pelin Esmer’den oluşurken jürinin karar kıldığı bir proje 15.000 TL değerindeki En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanacak.

Festivale başvurmak isteyen öğrencilerin Luma Kısa Film Festivali’nin internet sitesinde yer alan başvuru formunu doldurması yeterli. Son başvuru tarihleri Kısa Film Yarışması için 27 Nisan, Kısa Film Senaryosu Yarışması için 6 Mayıs, Uzun Metraj Film Senaryosu Yarışması için de 13 Mayıs olarak belirlendi.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.