Şu An Okunan
Örümcek Adam, Marvel Sinematik Evreninden Ayrılıyor

Örümcek Adam, Marvel Sinematik Evreninden Ayrılıyor

Marvel’ı çatısı altında barındıran Disney ile Sony arasında birkaç aydır süren görüşmeler olumlu sonuç vermedi.

Çizgi roman karakteri Örümcek Adam’ın film haklarının sahibi Sony Pictures, Disney ile yaşadıkları anlaşmazlık sonucu Örümcek Adam’ın artık Marvel sinematik evreninde yer almayacağını duyurdu.

Salı gecesi yapılan açıklamada Sony Pictures, Disney’in Örümcek Adam filmlerine yönelik daha büyük bir kâr payı talebini ve Marvel’ın başkanı Kevin Feige’nin filmlerle ilişkisini azaltmaya yönelik teklifini hayal kırıklığıyla karşıladıklarını belirtti. Açıklamada ayrıca, “Disney’in önümüzdeki Örümcek Adam filmlerinde Feige’nin baş yapımcılığı sürdürmemesine yönelik kararını saygıyla karşılıyoruz,” ifadesi yer aldı.

Sony ve Disney arasında, serinin geleceğine yönelik birkaç aydır sürdürülen görüşmelerde Disney, serinin iki stüdyo tarafından eşit oranda finanse edilmesini ve Feige’nin danışman yapımcı olarak seride yer almasını önermişti. Ancak Sony, Marvel’ın serinin gişe hasılatının %5’ine sahip olduğu, kalan gelirlerin ise Sony’ye kaldığı mevcut şartları sürdürmek istedi.

2008 yılında Iron Man’in vizyona girmesinden bu yana Kevin Feige, Avengers serisinde önemli bir biçimde yer alıyordu. En İyi Görüntü Yönetmenliği Oscar’ını kazanan ilk süper kahraman filmi olan Kara Panter (Black Panther), geçtiğimiz ay Avatar’ın elinden ‘en çok gişe yapan film’ unvanını alan Avengers: Endgame ve filmlerinin bugüne dek ulaştığı toplam 27 milyar dolarlık hasılat göz önünde bulundurulduğunda, Feige’nin seriye katkısı iyiden iyiye ortaya çıkıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.