Şu An Okunan
Netflix yapımı Cowboy Bebop’tan Son Haberler

Netflix yapımı Cowboy Bebop’tan Son Haberler

Anime klasiği Cowboy Bebop ‘live action’ türünde yeni bir çehreyle karşımıza çıkacak. Anime kültürüne has pek çok özelliği barındıran bu kült yapım, Netflix yapımı dizide nasıl bir ton tutturacak merak konusu.

Galaksinin en azılı suçlularını kovalayan ödül avcısı bir çetenin maceralarının anlatıldığı 1998 yapımı Cowboy Bebop (Kaubôi Bibappu) tüm zamanların en çok izlenen animelerinden biri. Aynı zamanda manga olarak da yayımlanan bu anime klasiğinin başarısında bilimkurgu, film noir, siberpunk, komedi ve western gibi sayısız türü özgünce harmanlamasının büyük payı var. İsmini 1940’larda ABD’yi kasıp kavuran caz akımı ‘bebop’tan alan anime, aynı bu caz akımı gibi yüksek tempoya, hızla yön değiştiren tonlara ve karmaşık ritimlerin bir araya gelerek oluşturduğu ahenkli bir yapıya sahip.

Shinichiro Watanabe’nin yönetmenliğini üstlendiği 26 bölümlük orijinal seri, Netflix’te live action olarak yeni bir çehreyle karşımıza çıkacak. Anime ve manga kültürüne has pek çok niteliğe sahip dizinin live action’da nasıl bir ton tutturacağı merak konusu. Animenin milyonlarca hayranının meraktan öte bir endişe duyduğunu söylemek de mümkün.

Tomorrow Studios ile birlikte live action uyarlamasının ortak yapımcılığını üstlenmeye hazırlanan Netflix, dizinin 10 bölümden oluşacağını duyurdu. Netflix, anime serisinin kilit karakterlerinden Julia’nın Twin Peaks’in yeni sezonunda da kısa bir rolde gördüğümüz Elena Satine tarafından canlandırılacağı haberini paylaştı. Serinin başkarakteri Spike Spiegel rolündeyse John Cho’yu izleyeceğiz.

Senaryosunu Thor: Karanlık Dünya’nın (Thor: The Dark World, 2013) da senaristliğini üstlenen Christopher Yost’un yazacağı dizinin ilk iki bölümünün yönetmen koltuğunda Marvel filmlerinden tanıdığımız Alex Garcia Lopez oturacak. Dizinin yayın tarihi ise henüz belli değil.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.