Şu An Okunan
Pina Bausch Efsanesi Dans Günü’nde Beykoz Kundura’da

Pina Bausch Efsanesi Dans Günü’nde Beykoz Kundura’da

14 yıl önce hayata veda eden koreograf ve dansçı Pina Bausch, 29 Nisan Dünya Dans Günü’nde ‘Dans Aşkına: Pina Bausch’ adlı film ve sohbet programıyla Beykoz Kundura‘da hatırlanacak.

Kundura Sahne ve Kundura Sinema ortaklığında hazırlanan ‘Dans Aşkına: Pina Bausch’ programı, 29 Nisan Dünya Dans Günü’nde ‘dans tiyatrosu’ (tanztheater) kavramını modern dans literatürüne yerleştiren ve kumpanyası Tanztheater Wuppertal’la sayısız işe imza atan, 14 yıl önceyse aramızdan ayrılan dansçı ve koreograf Pina Bausch’un dünyasını keşfe çıkıyor. 29-30 Nisan’da Beykoz Kundura’da gerçekleştirilecek özel etkinlik film gösterimleri ve sohbetlerin olduğu dolu dolu bir içeriğe sahip.

Program kapsamında iki film gösterilecek. Bunlardan ilki sinema tarihinin en önemli yönetmenlerinden Chantal Akerman’ın Pina Bausch hakkındaki belgeseli Bir Gün Pina Dedi ki… (Un jour Pina m’a demandé, 1983). Filmde Bausch’un yaratım dünyasını çok katmanlı biçimde ele alan Akerman, usta sanatçıyı dansçılarının gözünden tanımaya gayret ediyor. Programda seyirciyle buluşacak bir diğer film ise Florian Heinzen-Ziob’un dünyanın dört bir yanından genç dansçıların Bausch’un koreografik stilini keşif süreçlerini takibe aldığı Dans Eden Pina (Dancing Pina, 2022).

Dans Eden Pina

Programın ikinci günü sürpriz bir etkinlik düzenlenecek. Katılımcılar usta sanatçının nelken-line (nelken-çizgisi) adlı dans dizisini, Beykoz Kundura’nın sahilinde canlandıracaklar. Günün devamında Bausch’un sahne ve sinemadaki etkisi üzerine bir sohbet gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Ekrem Buğra Büte’nin üstlendiği sohbete dansçı, koreograf Leyla Postalcıoğlu ve sinema yazarı, küratör Müge Turan konuk olacak.

‘Dans Aşkına: Pina Bausch’ biletlerinden elde edilecek tüm gelir deprem bölgelerinde yürütülen yardım çalışmalarına bağışlanacak. Program detaylarına Beykoz Kundura’nın internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.