Şu An Okunan
Roger Corman’dan Karantinaya Özel Kısa Film Yarışması

Roger Corman’dan Karantinaya Özel Kısa Film Yarışması

B-film efsanesi Corman’ın Instagram sayfasında duyurduğu yarışmaya, evde yapılmış, iki dakikayı aşmayan filmler katılabilecek.

Bugüne dek dört yüzden fazla filmin yapımcılığını üstlenen, Francis Ford Coppola, Martin Scorsese, James Cameron dahil nice yönetmene yol açan ve şöhreti özellikle 50’ler ile 60’larda yönettiği kült B-filmlere dayanan Roger Corman (Küçük Korku Dükkânı, 1960), karantina günlerine özel bir kısa film yarışması başlattı.

Corman Instagram sayfasında yarışmayı “İlk (ve umarım son) Corman Karantina Film Festivali” olarak duyurdu. Yarışma, katılacak kısa filmlerin evde veya evin arka bahçesinde, dışarı çıkmaksızın yapılmış olmasını şart koşuyor.

Çekilen kısa filmlerin iki dakikadan uzun olmaması gerekirken, oyuncu kadrosuna aile ya da beraber karantinada kalınan herkes dahil olabiliyor. Cep telefonu kameraları, ev içi ve çevresini kapsayan ışık kullanımları da serbest.

“Bağımsız Filmlerin Vaftiz Babası” Corman, önümüzdeki iki hafta boyunca #CormanChallenge hashtag’i kullanılarak gönderilen filmleri kabul edecek. Hikâye konusunda hiçbir kısıtlama getirmeyen üretken yönetmen, kazanan filmleri sosyal medya hesaplarında ve websitesinde duyuracak.

94 yaşındaki B-film efsanesi, kazanan film için bir fragman hazırlanacağını, yönetmenin kendisi tarafından bizzat imzalanan bir sertifika ile beraber Corman Karantina Film Festivali’nin “ilk ve son” En İyi Film ödülünü elde edeceğini de belirtti. Corman ayrıca, korku türünün önde gelen yönetmenleri Eli Roth, Andy Muschietti, Leigh Whannell ve Guillermo del Toro da dahil olmak üzere, Hollywood sinemacılarına, izolasyon günlerinde festivale katılmaları için meydan okudu.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.