Şu An Okunan
20. Akbank Kısa Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

20. Akbank Kısa Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

20. Akbank Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Ulusal Yarışma’da En İyi Kısa Film ödülünü Deniz Uymaz imzalı Evcil kazandı. Uluslararası Yarışma’da ise En İyi Kısa Film ödülü Stephen Vuillemin imzalı A Kind of Testament‘a gitti.

Akbank Kısa Film Festivali 25 Mart – 4 Nisan tarihlerinde 20’nci kez takipçileriyle buluştu. Festivalin ulusal ve uluslararası yarışmalı bölümlerine bu yıl 71 ülkeden toplam 2 bin 421 kısa film başvurdu. 41 ülkeden 96 kısa ve 2 uzun metraj filmi bir araya getiren festival hem fiziki mekânlarda hem de çevrimiçi olarak düzenlendi. Nuri Bilge Ceylan’ı onur konuğu olarak ağırlayan festivale Ali Asgari, Sarah Francis ve Ozan Açıktan gibi yönetmenler de konuk oldu. Festival The Seed’de gerçekleşen kapanış töreninin ardından sona erdi. Sunuculuğunu Ceyda Düvenci’nin üstlendiği gecede ödüller de sahiplerini buldu.

Festivalin Ulusal Yarışma Festival Kısaları jürisinde oyuncu Gökçe Bahadır, yönetmen Ozan Açıktan, yazar ve yönetmen Erkan Kolçak Köstendil, oyuncu Ece Dizdar ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı yer aldı. En İyi Kısa Film ödülünü Deniz Uymaz’ın Evcil filmine veren jüri Şirin Bahar Demirel imzalı Zarafet ve Şiddet Arasında‘yı ise Mansiyon ödülüne layık buldu.

A Kind of Testament

Festivalin Uluslararası Yarışma Dünyadan Kısalar bölümünde yarışan filmleri ise yönetmen Tahmina Rafaella, oyuncu Mehmet Günsür, cast direktörü Viorica Capdefier, yönetmen Ali Asgari ve Derya Bigalı’dan oluşan jüri değerlendirdi. En İyi Kısa Film ödülü Stephen Vuillemin imzalı A Kind of Testament filminin olurken Mansiyon ödülü ise Atsushi Hirai imzalı Oyu ve Soha Niasti imzalı The Two Lives of Sepideh filmlerine verildi.

20. Akbank Kısa Film Festivali’nde ödül kazananların tamamı şu şekilde:

Ulusal Yarışma

En İyi Kısa Film: Evcil (Yön. Deniz Uymaz)

Mansiyon: Zarafet ve Şiddet Arasında (Yön. Şirin Bahar Demirel)

Uluslararası Yarışma

En İyi Kısa Film: A Kind of Testament (Yön. Stephen Vuillemin)

Mansiyon: Oyu (Yön. Atsushi Hirai) ve The Two Lives of Sepideh (Yön. Soha Niasti)

Genç Bakışlar

En İyi Kısa Film: Eve Dönüş (Yön. Demir Demirbağ)

Mansiyon: İki Mavi (Yön. Mahur Uslu)

Forum

En İyi Senaryo: Rüyamda Ama (Senarist: Burcu Aykar)

Mansiyon: Tarla Fareleri (Senarist: İlayda İşeri)

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.