Şu An Okunan
Sabancı Üniversitesi’nden Sakura Festivali

Sabancı Üniversitesi’nden Sakura Festivali

Sabancı Üniversitesi’nin Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin yüzüncü yılı vesilesiyle ilk kez düzenleyeceği Sakura Festivali 2 Nisan’da gerçekleşecek. Japon kültürünü Sabancı kampüsüne taşıyan bir dizi etkinliğin düzenleneceği festivalde Hayao Miyazaki’nin Oscar ödüllü Çocuk ve Balıkçıl filmi de gösterilecek.

Türkiye’de en fazla Sakura ağacına ev sahipliği yapan Sabancı Üniversitesi, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin yüzüncü yılını Sakura Festivali’yle kutluyor. Birlik ve dayanışmanın sembolü olan Sakura ağaçlarının altında düzenlenen festival 2 Nisan’da gerçekleşecek. Tüm güne yayılan zengin programıyla dikkat çeken festival, çay seremonisiyle açılış yaptıktan sonra usta yönetmen Hayao Miyazaki’nin Çocuk ve Balıkçıl (Kimitachi wa dô ikiru ka, 2023) filmini seyirciyle buluşturacak. Miyazaki’nin on yıl aradan sonra sinemaya dönüşünü müjdeleyen Çocuk ve Balıkçıl İkinci Dünya Savaşı sırasında annesini kaybeden Mahito’ya odaklanıyor. Mahito’nun kendisiyle iletişime geçen bir balıkçıl kuşu aracılığıyla farklı bir dünyayı keşfi üzerinden büyümek ve yas sürecine dair çok katmanlı bir hikâye anlatan film 96. Akademi Ödülleri’nde En İyi Animasyon Oscar’ını kazandı.

Festival gündüz programında ziyaretçilere Japonya’dan gelen geleneksel grup Kufuki ve Yogetsu Akasaka konserlerinin yanı sıra DJ Salam ve Dj Kunio Teramoto’nun performanslarıyla keyifli bir müzik deneyimi sunuyor. Japon kültürüne has bir dizi etkinliğe yer veren festivalde Origami, İkebana, Şadoo, Sushi ve Koku Atölyeleri, Kendo gösterisi ve Geleneksel Çay Seremonisi törenleri düzenlenecek. Akşama yayılan ‘Sakura Festivali Gala Etkinliği’ programında ise geleneksel Japon grup WA League, geleneksel Japon kültürünün izlerini taşıyan özel performansıyla sahnede olacak. Festival yeni neslin en önemli seslerinden, söz yazarı ve besteci Cem Adrian’ın konseriyle sona erecek.

Gündüz programına katılımın ücretsiz olduğu festivalin gala etkinliği biletleri ise Biletix üzerinden temin edilebiliyor. Her iki etkinliğin katılımcılarının üniversite kampüsüne girişteki güvenlik kontrolünden sorunsuz geçebilmeleri için katılım formunu doldurmaları gerekiyor. Öte yandan festivalin bilet satışından elde edilecek gelirin tamamı, Sabancı Üniversitesi’nde eğitim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere destek sağlamak amacıyla üniversitenin ‘Geleceğe Söz Ver’ burs programına aktarılacak. ‘Geleceğe Söz Ver’ üniversitenin özgün ve yenilikçi eğitiminden daha fazla sayıda öğrencinin faydalanmasının yanı sıra gençlerin başarılarının sürdürülebilir olması için bir kaynak yaratmayı amaçlıyor.

Sakura Festivali’ne ve etkinlik programına dair detaylı bilgi edinmek için Sabancı Üniversitesi’nin internet sitesi ziyaret edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.