Şu An Okunan
28. Türkiye Almanya Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

28. Türkiye Almanya Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Hayat

28. Türkiye Almanya Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. En İyi Film ödülünü Zeki Demirkubuz imzalı Hayat kazandı. Demirkubuz, Büyük Jüri Ödülü’nün de sahibi oldu.

Almanya’nın Nürnberg kentinde 28’inci kez kapılarını açan Türkiye Almanya Film Festivali kapanış töreninin ardından sona erdi. 8-17 Mart tarihlerinde düzenlenen festival sinema sektöründen isimler ve sanatçılarla birlikte çok sayıda konuğu ağırladı. Kadınlara ve kadın hikâyelerine ağırlık veren programıyla dikkat çeken festivalde uzun, kısa ve belgesel türlerinde toplamda 37 film seyirciyle buluştu. Festival kapsamında her sene verilen Onur Ödülleri bu yılki sahiplerine, Hale Soygazi ve İdil Berben’e açılış töreninde takdim edildi. Yarışmalı bölümlerde on kategoride dağıtılan ödüller ise festivalin kapanış töreninde sahiplerine sunuldu.

Başkanlığını Berlinale European Film Market bölümü eski başkanı Beki Probst’un üstlendiği Uzun Metraj Film Yarışması’nda oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, yapımcı Bulut Reyhanoğlu, film ve animasyon uzmanı Prof. Lucia Scharbatke ve film dağıtıcısı, küratör Mikosch Horn yer aldı. Jürinin değerlendirmesi sonucu En İyi Film ödülü Zeki Demirkubuz’un Hayat filmine verilirken Büyük Jüri Ödülü de Demirkubuz’un oldu. Festivalin yönetmen Belmin Söylemez başkanlığında toplanan Kısa Film Yarışması jürisinde ise oyuncu, yönetmen Ercan Karaçaylı ve yapımcı, yönetmen Andrian Oeser görev aldı. Jürinin kararıyla Berna Sitera Değirmen imzalı Protokol En İyi Kısa film seçildi.

28. Türkiye Almanya Film Festivali’nde ödül kazananların tam listesi şu şekilde:

Ana Yarışma

En İyi Film: Hayat (Yön. Zeki Demirkubuz)

Büyük Jüri Ödülü: Zeki Demirkubuz (Hayat)

En İyi Kadın Oyuncu: Selen Kurtaran (Cam Perde)

En İyi Erkek Oyuncu: Serkan Kaya (Aşktan Geriye Kalan / Was von der Liebe bleibt)

Seyirci Ödülü: Teleferik / Gondola (Yön. Veit Helmer)

Öngören Ödülü: Savaş ve Adalet / Krieg und Gerechtigkeit (Yön. Marcus Vetter, Michele Gentile)

Kısa Film Yarışması

En İyi Kısa Film: Protokol (Yön. Berna Sitera Değirmen)

İkincilik Ödülü: Avrupa Fatihi / Fatih, Eroberer von Europa (Yön. Onur Yağız)

Üçüncülük Ödülü: Hayırlı Olsun Ziyareti (Yön. Muaz Güneş)

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.