Şu An Okunan
Shinya Kawatsura Türkiye’ye Geliyor

Shinya Kawatsura Türkiye’ye Geliyor

Japonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin tesisinin yüzüncü yıldönümüne özel hazırlanan etkinlikler kapsamında Türkiye’ye gelen Japon yönetmen Shinya Kawatsura, Mayoiga Burnu filminin gösterimi sonrası bir söyleşi gerçekleştirecek. Etkinlik 12 Ocak’ta, Atlas 1948 Sineması’nda.

Japon yönetmen Shinya Kawatsura, Japonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin tesisinin yüzüncü yıldönümüne özel hazırlanan etkinlikler kapsamında Türkiye’ye geliyor. Japonya Başkonsolosluğu ve Japonya Tanıtma Vakfı ortaklığında hazırlanan program Japonya-Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini ve iki ülke arasındaki dostluğun gelecek yüzyıllara uzanmasını hedefliyor. Kawatsura’nın konuk olduğu etkinliğin açılışı, yönetmenin Mayoiga Burnu (Misaki no Mayoiga, 2021) filminin gösterimiyle yapılacak. Beyoğlu’ndaki Atlas 1948 Sineması’nın katkılarıyla düzenlenen etkinlikte Kawatsura bir de söyleşi gerçekleştirecek.

Mayoiga Burnu

Atto’nun 2009-2021 yıllarında kaleme aldığı aynı adlı manga serisinden uyarlanan Non Non Biyori (2013-2021) ve Sagrada Reset (2017) gibi anime dizilerinin yönetmenliğini üstlenen Kawatsura, Japonya kültürünü farklı perspektiflerde yansıtan güçlü yapıtlarıyla tanınıyor. Eserlerinde detaylar üzerine düşünen, incelikli ve fantastik anlatımıyla Japon toplumuna dair fikir sunan yönetmen, kırsal bölge tasvirlerinde oldukça başarılı bulunuyor. Program kapsamında seyirciyle buluşacak Mayoiga Burnu, kayıp gezginlere göz kulak olduğu söylenen ve efsanevi bir ev olan Mayoiga’ya yolu düşen iki kızın hikâyesini anlatıyor. Sachiko Kashiwaba’nın aynı adlı kitabından uyarlanan film orijinal dilinde, Türkçe ve İngilizce altyazılı olarak gösterilecek.

Ücretsiz davetiyelerin 12 Ocak Cuma günü, saat 15:00 itibariyle Atlas 1948 Sineması gişelerinden dağıtılacağı etkinlikle ilgili detaylar Japonya İstanbul Başkonsolosluğu’nun internet sitesi üzerinden takip edilebiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.