Şu An Okunan
Kundura DocLab’e Başvurular Başladı

Kundura DocLab’e Başvurular Başladı

Beykoz Kundura çatısı altında faaliyet gösteren Kundura DocLab‘e başvurular başladı. Belgesel sinema ve belgesel tiyatro alanlarına yönelik hazırlanan program belgesel pratiğiyle ilgilenen tüm yönetmenlere açık olup katılımcılarına disiplinlerarası bir araştırma ve geliştirme ortamı sunmayı hedefliyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen programa başvuru için son tarih 23 Şubat.

Türkiye’nin en önemli endüstriyel miraslarından olan, bugünse film platosu ve kültür sanat merkezi olarak faaliyet gösteren Beykoz Kundura bünyesinde faaliyet gösteren Kundura DocLab, belgesel yapım araçlarını ve yöntemlerini farklı disiplinlerde geliştirmeyi amaçlayan bir anlayışı benimsiyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen program belgesel pratiğiyle ilgilenen, metodojileri derinlemesine geliştirmek ve deneyimini artırmak isteyen, araştırma odaklı çalışan tüm film ve tiyatro yönetmenlerine kapılarını açıyor. Kundura DocLab belgesel yaratıcılarını, ortak sanatsal yaratım süreçlerini paylaşabilecekleri ve bu vesileyle sanatçı kimliklerini zenginleştirip yaratıcı dünyalarını besleyebilecekleri eşit bir zeminde buluşturuyor. Katılımcıları kurmaca dışı hikâye anlatımının özünü keşfe davet eden program kurmaca dışı hikâye anlatımında sanatsal işbirliklerine gitmeyi ve bu işbirliklerini uluslararası düzeyde sağlamayı hedefliyor.

Kundura DocLab’e seçilen katılımcılar dramaturg Aljoscha Begrich ve yaratıcı sinema yapımcısı Bruni Burres’in danışmanlığında hazırlanan bir haftalık programa katılarak özel proje ve kapasite geliştirme atölyelerini deneyimleyecekler. Etkinlik kapsamında Kundura Sinema ve Kundura Sahne’de seyirciye açık gösterimler ve sanatçı konuşmaları da düzenlenecek. Lübnanlı tiyatrocu, oyun yazarı ve görsel sanatçı Rabih Mroué’nin ‘Riding on a Cloud’ ve ‘Make Stop Smoking’ adlı performansları Türkiye’de ilk kez Beykoz Kundura’da seyirciyle buluşacak. Gürcü asıllı Fransız gazeteci ve belgesel sinemacı Nino Kirtadze’nin filmlerinden bir seçki Kundura Sinema’da gösterilirken Seiba Anlatı Merkezi’nden hikâye anlatıcısı, eğitmen ve yazar Nazlı Çevik Azazi de çeşitli atölyeler düzenleyecek.

Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu, Balkanlar ve Güney Kafkasya bölge ülkelerinden yönetmenleri İstanbul’da buluşturan program bu yıl 22-27 Nisan’da Beykoz Kundura’da gerçekleşecek. Kundura DocLab için başvurular 23 Şubat’ta sona erecek. Yapımcı Dilek Aydın, araştırmacı, akademisyen ve küratör Gurur Ertem, yönetmen ve küratör S. Buse Yıldırım ve mimar, sanatçı ve araştırmacı Yelta Köm’den oluşan ön jürinin kararıyla belirlenecek 12 belgesel projesi 11 Mart’ta duyurulacak.

Kundura DocLab’e başvuru koşullarına ve etkinlikle ilgili detaylara Beykoz Kundura’nın internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.