Şu An Okunan
Studio Ghibli Filmleri Çok Yakında Netflix’te

Studio Ghibli Filmleri Çok Yakında Netflix’te

Filmlerini dijital platformlar üzerinden seyirciyle buluşturmaya nicedir yanaşmayan efsanevi animasyon stüdyosu Studio Ghibli’nin kararını değiştirmesiyle, Ruhların Kaçışı gibi nice klasik çevrimiçi izlenebilir hale gelecek.

Japonya’nın ikonik animasyon stüdyosu Ghibli’nin filmleri Şubat ayından itibaren Netflix üzerinden izlenebilecek. İşlerini dijital platformlar üzerinden izleyiciyle buluşturmaya kısa bir süre öncesine kadar sıcak bakmayan stüdyo, bu kararla beklenmedik bir hamlede bulunmuş oldu.

1985 yılında Hayao Miyazaki, Isao Takahata ve Toshio Suzuki tarafından kurulan Studio Ghibli’nin yirmi bir projesi, bu yeni anlaşma kapsamında Netflix’te yayında olacak. Bu yirmi bir film arasında Ruhların Kaçışı (Sen to Chihiro no kamikakushi, 2002), Prenses Mononoke (Mononoke-hime, 1997), Aşırıcılar (Kari-gurashi no Arietti, 2010), Küçük Cadı Kiki (Majo no takkyûbin, 1989), Komşum Totoro (Tonari no Totoro, 1988) ve Prenses Kaguya Masalı (Kaguyahime no monogatari, 2013) gibi önemli klasikler de bulunuyor.

Filmler ABD, Kanada ve Japonya hariç dünyada Netflix aracılığıyla orijinal dilinde, altyazı eşliğinde izlenebiliyor olacak. Geçtiğimiz Ekim ayında, WarnerMedia’nın izleme platformu olan HBO Max, Studio Ghibli’nin ABD’deki yayın haklarını satın almıştı. Bu yüzden stüdyoya ait koleksiyon, yıl içinde ABD’de de HBO Max üzerinden erişilebilir olacak.

Stüdyonun kurucularından yapımcı Toshio Suzuki konu ile ilgili, “İçinde bulunduğumuz gün ve çağda, bir filmi izleyiciye ulaştırabilmek için bir sürü yol var. Biz de bizi sevenleri dinleyerek, kataloğumuzdaki filmleri internet üzerinden erişilebilir hale getirmeye karar verdik. Bu deneyim sırasında daha çok insanın Studio Ghibli’yi keşfetmelerini temenni ediyoruz,” dedi.

Marnie Oradayken’den (Omoide no Mânî, 2014) bu yana beş yıllık bir ara vermiş olan stüdyo, Miyazaki’nin son filmi olması beklenen How Do I Live? (Kimitachi wa dô ikiru ka) için 2017 yılında tekrar harekete geçmişti.

Netflix’in Orijinal Animasyon Direktörü Aram Yacoubian, Studio Ghibli’nin Netflix ile yaptığı anlaşma üzerine, “Bu anlaşmayla birlikte bizim ve birçok abonemizin rüyaları gerçek oluyor. Studio Ghibli’nin animasyonları otuz beş senedir insanları etkilemeye devam eden efsanevi projeler. Bu projeleri; daha fazla dil imkânıyla, Latin Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya’ya ulaştıracak olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Böylece daha fazla insan animasyonların büyülü dünyasından zevk alıyor olacak,” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Variety

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.