Şu An Okunan
Tinder’dan İnteraktif Mini-Dizi

Tinder’dan İnteraktif Mini-Dizi

Mobil arkadaşlık uygulaması Tinder, “kendi maceranı kendin seç” türünde bir interaktif yapımı kullanıcılarıyla buluşturacak.

Geçen sene izleyiciyle buluşan Netflix yapımı Black Mirror: Bandersnatch’in ardından benzer interaktif yapımlara dair haberler gelmeye devam ediyor. Geçen ay Alexandre Aja’nın “kendi maceranı kendin seç” türünde interaktif bir korku filmi yöneteceği haberi duyurulmuştu. Son olarak ise mobil arkadaşlık uygulaması Tinder’ın da benzer bir yapımı Ekim ayında kullanıcılarıyla buluşturacağına dair bir açıklama geldi.

Kıyametin yaklaştığı bir dünyada geçecek olan yapım, “son gününüzü kiminle geçirmek isterdiniz?” sorusu üzerinden kullanıcıların karakterlerin kaderini belirlediği altı bölümlük bir mini dizi olacak. Dizinin yönetmenliğini ise Kanadalı oyuncu ve video klip yönetmeni Karena Evans üstleniyor. Kullanıcılar, uygulamada kullandıkları ve potansiyel arkadaş adaylarını evet ve hayır seçenekleriyle sağa veya sola attıkları arayüzü hikâyenin gidişatına yön vermek için de kullanacaklar. Tinder’ın da Apple, Amazon ve Youtube gibi online içerik üreticisi ve dağıtımcısı olarak markete dahil olacağının ilk sinyali olan yapım, temelde kullanıcılarla ilgili daha detaylı bilgiler elde etmenin bir yöntemi olarak görülüyor. Kullanıcıların hikâyedeki seçimlerini ölçen ve kaydeden algoritma, uygulama esnasında da daha “doğru” adayları bir araya getirebilecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.