Şu An Okunan
Venedik Film Festivali ‘Pandemiye Rağmen Yola Devam’ Diyor

Venedik Film Festivali ‘Pandemiye Rağmen Yola Devam’ Diyor

Festivali bünyesinde barındıran Venedik Bienali’nin başkanı, altı-yedi sinema salonunu açmak için özel izin alabileceklerine inandıklarını, katılımın eski yıllara oranla çok daha az olacağı gerçeğini ise kabul ettiklerini söyledi.

Venedik Film Festivali’ni bünyesinde barındıran Venedik Bienali başkanı Roberto Cicutto, bugün İtalyan haber ajansı ANSA’ya verdiği demeçte, pandemiye rağmen bu yılki festivali (2-12 Eylül) planlandığı gibi gerçekleştireceklerini söyledi.

Tarihini iki kez erteleyen Cannes Film Festivali’nin direktörü Thierry Fremaux, Venedik ile bir seferlik bir işbirliğinin söz konusu olabileceğinden bahsetmişti ancak Cicutto böyle bir olasılığın söz konusu olmadığını belirtti ve ekledi: “Cannes’ın durumunda her şey mümkün ama Fremaux’nun durumu inceleyeceğini söyleyip durup ne yapmak istediğini söylememesini şaşırtıcı buluyorum. Biz programımıza devam ediyoruz; Cannes ile bir diyaloğumuz yok.” Cicutto ayrıca, İtalyan otoritelerin, belirlenmiş altı veya yedi sinema salonunu açması için Venedik’e özel izin vereceğine güvendiğini dile getirdi.

Mevcut durumda, İtalya neredeyse tamamen karantina altında; bütün sinemaların ve ürünlerinin satışı zaruri olmayan iş yerlerinin kepenkleri kapalı. Ülke, resmi kayıtlara geçmiş 179 bin vaka ve 23 binin üzerinde ölüm ile, Corona virüsünün en sert vurduğu yerlerden biri.

Cicutto, sağlığa yönelik endişeler ve muhtemelen halen uygulamada olacak seyahat engelleri ile, bu yıl Venedik’e katılımın önceki yıllardan çok daha az olacağı gerçeğini kabul ettiğini söyledi ve festivalin, seyahat edemeyecek yabancı gazetecilerin programı takip edebilmesi için dijital teknolojisi üzerinde çalıştığını ekledi. Daha fazla detay vermeyen başkan, planlarını Mayıs sonunda netleştireceklerini belirtti.

Eğer Venedik Eylül’de gerçekleşmeyi başarırsa ve eğer Cannes alternatif bir tarih belirleyemezse, normal şartlarda Cannes’ın programında yer alacak birçok film Venedik seçkisine kayabilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.